ONDERWERPEN EENVANDAAG VRIJDAG 20 JUNI

EK-voetbal: Wie is Van der Sar?
Hij was de ster van de afgelopen Champions League-finale en speelt momenteel op grootse wijze zijn laatste Europees Kampioenschap. Edwin van der Sar; waar komt hij vandaan? Hoe is hij groot geworden? En hoe wordt een heel gewone jongen een held?
In de uitzending van EENVANDAAG van vrijdag 20 juni interviews met zijn voorbeeld, Hans van Breukelen (oud-Oranjedoelman), en oud-collega's bij Ajax, Stanley Menzo en Ronald de Boer die tien jaar met hem hebben gespeeld.

Antillianen: crimineel of gewoon anders?
Nederland telt 21 Antillengemeenten die in totaal 21 miljoen euro hebben uitgegeven aan bijna 130 projecten om Antillianen op het rechte pad te houden of te krijgen. Het rendement van al deze projecten is bijna gelijk aan nul.
Hoe komt dat? Politieman en Antillen-deskundige Rodney Bos verdiepte zich in het probleem en schreef een handleiding voor iedereen die met Antillianen te maken heeft. Volgens hem wordt telkens weer het wiel uitgevonden: er is geen of te weinig kennis en er is geen samenwerking tussen gemeenten. Bovendien worden projecten opgezet zonder lering te trekken uit andere projecten. Anders gezegd: de overheid werkt als een kip zonder kop bij het 'oplossen' van de Antillianen-problematiek.

Gesprek met de minister president
Het wekelijkse gesprek met de minister president over de gebeurtenissen van afgelopen week.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl