Ingezonden persbericht

PERSBERICHT 19 juni 2008

Mbo'ers liften mee met ministers

Na de ministerraad op vrijdag 20 juni zullen mbo'ers bij de uitgang van het Binnenhof in Den Haag wachten op de ministers die wegrijden om mee te liften. Hiermee willen de mbo'ers de ministers nogmaals op het belang van een ov-jaarkaart voor 16- en 17-jarige mbo'ers wijzen. In mei zijn zij begonnen met de actie 'Geen OV? Niet OK!'.

Deze actie is georganiseerd door JOB (JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs) en wordt gesteund door onder andere de mbo-raad, CNV jongeren, COLO, ROOD, DWARS, SGPJ en het CDJA. Op het moment zijn er al 14.783 petities getekend. De ondertekenaars van de petitie willen de politiek laten weten dat een ov-jaarkaart voor alle mbo-studenten van belang is. Dit omdat mbo'ers beperkt worden in de studie-, beroeps-, stage- en schoolkeuze. Dit heeft volgens JOB ook één van de redenen voor het voortijdig schoolverlaten.

Tijdens de actie van morgen zullen MBO'ers bij de uitgang van het Binnenhof staan. Ze willen naar school, stage of huis liften, waar ze zonder OV-jaarkaart niet heen kunnen. "In die grote dienstauto's is plaats voor MBO-studenten die nu letterlijk aan de kant staan", aldus Fieke Nobel, voorzitter JOB.

De actie wordt ondersteund door diverse jongerenorganisaties, waaronder ROOD en DWARS. JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs zegt door te gaan met acties tot dat er een OV-jaarkaart is voor alle mbo'ers.