Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
20 t/ 22 juni Den Haag
The Shoot Out

Headlines:

- Australische Filmwedstrijd komt naar Den Haag: eerste Shoot Out van Europa!
- Eerste Nederlandse 24uurs-filmwedstrijd

- Nieuwe uitdaging voor filmmakers

- Thrill seeking, Breathtaking Korte Film Wedstrijd.
- Filmcompetitie waar echt iedereen kan winnen.
- Wie mag zich als eerste 'Beste 24hr Filmmaker' noemen?

NIEUWE UITDAGING VOOR FILMMAKERS: THE SHOOT OUT
EERSTE 24 UURS-FILMWEDSTRIJD VAN NEDERLAND

Waar heeft men de kans binnen 48uur na de eerste opname zijn film in de bioscoop te kunnen zien? Waar maakt iedere filmmaker, van scholier tot professional, evenveel kans op een Award? Waar kan je slapen op de Hot Spot van een filmfestival?

Het Shoot Me Film Festival organiseert in het weekend van 20 t/m 22 juni The Shoot Out: een nationale 24uurs-filmwedstrijd voor iedereen die iets met film doet. Van professional tot scholier.

Filmteams worden uitgedaagd om binnen 24 uur een korte film te maken van maximaal zeven minuten zónder te monteren. Het weekend wordt afgesloten in het Filmhuis Den Haag met de top-tien vertoning en de Awarduitreiking.

The Shoot Out is een unieke filmcompetitie gericht op iedereen die iets met film doet. Van scholieren tot professionals. Door de uitdagingen die het evenement biedt, zijn de kansen voor iedereen gelijk. Iedereen kan dus winnen.

Weekendverloop
De teams verzamelen zich op vrijdagavond voor het Filmhuis Den Haag, gelegen in de Haagse binnenstad. Om 21uur precies gaan zij van start. Om te voorkomen dat men eerder start met filmen krijgen de teams van de organisatie een itemlijst met daarop tien items. Deze items zijn Den Haag-gerelateerd en zijn op te verdelen in locaties, voorwerpen en zinnen. Van de tien items moeten zij er vervolgens vijf in hun film verwerken. Op zaterdagavond klokslag 21uur wordt de inleverbalie gesloten. Te laat is te laat!

De Awardsavond vindt plaats ter afsluiting van het festival op zondag in het Filmhuis in Den Haag. Slechts 10 films halen deze finale en worden vertoond op het witte doek. Een deskundige jury bepaald wie zich 'Beste 24hr Filmmaker 2008' mag noemen of één van de andere categorieën.

De jury bestaat uit:

- Ronald Nadorp (directeur van de Bob Kommer Studio's; geluidsafwerking van alle IMAX films en films van o.a. Paul Verhoven)
- René Mendel (directeur van productiemaatschappij Interakt, o.a. van 'Andere Tijden')
- Rogier de Bruin (Scenarioschrijver en reclamemaker; o.a. de lieveheersbeestjes-reclame van Heineken)

Awards zijn te winnen in de categorieën;
Beste Film, Beste Acteur/Actrice, Beste Regisseur, Beste Cameraman/vrouw, Beste Onder-de-achtien.

Wereldwijd
Het 'Shoot Out'-concept komt uit Australië, waar het al sinds 1999 wordt georganiseerd. Het evenement is uitgegroeid tot 2000 deelnemers en wordt inmiddels in 5 steden over de wereld gehouden. Dit jaar is The Shoot Out voor het eerst in Europa.

Sleep over!

Teams kunnen overnachten op de Hot Spot van The Shoot Out: The Shoot Out Headquarters in hartje centrum. Overnachten kost slechts E10,- per persoon voor twee nachten.

Het Shoot Me Filmfestival
The Shoot Out is onderdeel van het Shoot Me Film Festival. Dit eigenzinnige festival toont de wereld van haar werkelijke kant. Zij presenteert elk jaar oorspronkelijke verhalen in beeld gebracht door originele filmmakers van over de hele wereld. Niet in een bioscoop in de buurt, maar op onverwachte locaties door de stad. Van drive-in bioscoop tot oudste manege van Europa. Dit jaar wordt het Shoot Me Film Festival voor de 4e keer gehouden van 16 tot en met 22 juni.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.shoot-me.nl . Teams bestaan uit minimaal drie en maximaal acht leden.

Vooraf inschrijven kost E 10,- per team en E 5,- per deelnemer. Inschrijven op de dag zelf: E15 per team en E 7,- per deelnemer.

Contactpersoon:
Mathijs Post
T: 06 201 628 20
E: shootout@shoot-me.nl
I : www.shoot-me.nl

Beeldmateriaal aanwezig bij organisatie.


---- --