Ingezonden persbericht


Wandel4Daagse Alkmaar langs Fort bij Spijkerboor

Voor de Wandel4daagse van Alkmaar* hebben zich ruim vierduizend mensen ingeschreven. Op 20 juni zullen de wandelaars van de 35km en 45km een van de grootste forten van de Stelling van Amsterdam aandoen: Fort bij Spijkerboor. Dit fort ligt ten zuiden van De Rijp in de Beemster en maakt onderdeel uit van de 135 kilometer lange verdedigingslinie rondom de hoofdstad. De Stelling van Amsterdam draagt sinds 1995 de titel Nationaal Landschap en staat bovendien sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Speciaal voor de deelnemers van de Wandel4Daagse van Alkmaar biedt de Provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten een kortingsbon aan om het fort deze zomer te komen bezoeken!

Bij liefhebbers van militaire geschiedenis geniet de Stelling van Amsterdam grote bekendheid. Maar de Stelling biedt daarnaast veel voor rust, ruimte en natuur. Deze onderbelichte kant krijgt met de campagne De Groene Stelling de volle aandacht. De Groene Stelling loopt vanaf het begin van het publieksseizoen in april tot en met de Stellingmaand in september. Op www.stellingvanamsterdam.nl zijn wandel- en fietsroutes vinden die langs de opmerkelijkste onderdelen van de Stelling leiden. Regelmatig zijn de prachtige natuurgebieden en de forten open voor publiek.

Fort bij Spijkerboor is dit jaar het podium voor de opening van de Stellingmaand 2008. Van zaterdag 30 augustus t/m zondag 28 september openen de forten hun deuren voor het publiek en zal de hele maand in het teken staan van cultuur, van kunstexposities en theater tot video, muziek en tal van andere activiteiten voor jong en oud.

Speciaal voor Fort bij Spijkerboor maken regisseuse Annemieke Delis van MUZtheater en choreografe Wies Bloemen van Danstheater AYA een multidisciplinair spektakel, geïnspireerd door het roerige verleden van Fort bij Spijkerboor.