Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
17 juni 2008

China documentaire Dance with Farm Workers

Op vrijdagavond 20 juni 2008 is de documentaire Dance with Farm Workers te zien in het Groninger Museum. De documentaire wordt voorafgegaan door een inleiding verzorgd door Borneoco Performing Arts.

In deze documentaire van Wu Wenguang is de Chinese choreografe Wen Hui te zien tijdens de repetities van de voorstelling Dance with Farm Workers. Wen Hui werkt samen met tien professionele dansers en acteurs en dertig voormalige boeren uit de arme provinciestreek Sichuan in China. De groep boeren verliet het platteland in de hoop op een beter leven in de stad. Wen Hui wil met de voorstelling de boeren een stem geven en aandacht vragen voor hun situatie. De dansproductie en documentaire hadden tijdelijk een lichte invloed op het leven van deze arbeiders, maar konden niet iets veranderen aan het toekomstperspectief van hen. De groep is nu werkzaam in de constructiebouw in Peking.

Aansluitend is tentoonstellingsbezoek mogelijk tot 22.00 uur.

China documentaire
Borneoco Performing Arts
Datum: 20 juni 2008, 20.00 uur.
Kosten: Gratis voor museumbezoekers

Het Groninger Museum is iedere vrijdag tot 22.00 uur geopend. Deze vrijdagavonden worden gesponsord door RWE, EFRO en SNN

Rabobank Presenting Partner Go China! Assen-Groningen



Ingezonden persbericht