Gemeente Venlo


samenwerkingsovereenkomst Veiligheidshuis

18-6-2008

Vrijdag 20 juni ondertekenen alle gemeenten in de politiedistricten Venlo en Venray een samenwerkingsovereenkomst met de huidige partners in het Veiligheidshuis. Door deze ondertekening is het Veiligheidshuis Noord-Limburg een feit.

U bent van harte uitgenodigd om bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst aanwezig te zijn. De ondertekening vindt plaats in activiteitencentrum Zalzershaof in Hout-Blerick. Het programma ziet er als volgt uit:

11.00 uur Welkom en inleidingen door Annelies Smits en Jos Backus, kwartiermaker en coördinerend manager Veiligheidshuis Noord-Limburg 11.20 uur Jos Wauben, programmamanager Veiligheidshuisontwikkeling van het Openbaar Ministerie schetst de ontwikkelingen van de Veiligheidshuis aanpak op provinciaal en landelijk niveau 11.40 uur Vraaggesprek over het belang van regionale samenwerking in de aanpak van (on)veiligheid met dhr. Bruls, burgemeester van Venlo, dhr. Waals, voorzitter districtelijke driehoek Venray en dhr. Vestjens, voorzitter districtelijke driehoek Venlo 12.10 uur Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst 12.25 uur Informeel samenzijn

Veiligheidshuis
In februari 2007 is het Veiligheidshuis Noord-Limburg gestart met als doel het voorkomen en verminderen van criminaliteit en overlast in de gemeente Venlo. De meerwaarde van het Veiligheidshuis ligt vooral in de aansluiting tussen de preventieve, curatieve en repressieve aanpak en de aansluiting van het nazorgtraject. Het Veiligheidshuis richt zich primair op drie doelgroepen, namelijk volwassen veelplegers, risicojongeren en daders, slachtoffers en getuigen van huiselijk geweld.

Partners in het Veiligheidshuis zijn onder meer: Openbaar Ministerie, Politie, Gemeente Venlo, Sociale dienst, Leerplicht, Reclassering Nederland, Justitieel verslavingszorg, Slachtofferhulp, Jeugdreclassering, Bureau Halt, Raad voor Kinderbescherming, Bureau jeugdzorg, Mutsaersstichting, Penitentiaire inrichting. De gemeenten in de politiedistricten Venlo en Venray sluiten zich hier nu bij aan.