Raad van State


vrijdag 20 juni 2008
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van het bestemmingsplan "TU-Noord (De Noordelijke Wippolder)" van de gemeente Delft. Het plan maakt onder meer nieuwe studentenhuisvesting en nieuwe woningbouw mogelijk. Ook worden enkele wegen aangepast. Een omwonende is bang voor verslechtering van de luchtkwaliteit als gevolg van deze veranderingen. Daarom komt hij in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200800791/5)
Zitting over het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht, waarbij een eerder verleende milieuvergunning is gewijzigd. De milieuvergunning ziet op het vliegen met modelvliegtuigen op het sportpark Schenkeldijk in Dordrecht. De wijziging maakt het onder meer mogelijk dat op zaterdag extra gevlogen wordt met die modelvliegtuigen. Een omwonende vreest voor verstoring van zijn zondagsrust, voor geluidsoverlast en voor neerstortingsgevaar van de modelvliegtuigen. (zaaknummer 200708236/1)

11.30 uur

Zitting over de afwijzing door het college van burgemeester en wethouders van Brummen van het verzoek om bestuurlijke maatregelen te treffen tegen een aantal voorzieningen die zijn aangebracht op het sportpark De Hazenberg. Het gaat onder meer om verlichting, hekwerken, dug-outs en ballenvangers. Een inwoner van Brummen had om de maatregelen verzocht. Volgens hem mochten deze voorzieningen niet worden aangelegd zonder bouwvergunning. De rechtbank in Arnhem verklaarde een eerder beroep gegrond, omdat het college de afwijzing beter had moeten motiveren. De rechtbank bepaalde ook dat het college niet alsnog bestuurlijke maatregelen hoeft te nemen, omdat er inmiddels een bouwvergunning is verleend. (zaaknummer 200707614/1)

11.45 uur

Zitting over de afwijzing door het college van burgemeester en wethouders van Maastricht van het verzoek van La Bonne Femme V.O.F. om een monumentenvergunning te verlenen voor het uitdiepen van de bestaande gewelvenkelder van restaurant "La Bonne Femme" aan de Graanmarkt in Maastricht. Het restaurant komt tegen de afwijzing in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Eerder verklaarde de rechtbank in Maastricht het beroep ongegrond. (zaaknummer 200707245/1)

11.45 uur

Zitting over de dwangsommen die het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen heeft opgelegd aan een aantal inwoners van Dalfsen om de permanente bewoning van drie recreatiewoningen aan de Rosengaardeweg in die gemeente te beëindigen. De bewoners zijn het niet met de dwangsommen eens en komen in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechtbank in Zwolle-Lelystad verklaarde eerder hun beroepen ongegrond. (zaaknummers 200707973/1, 200707679/1 en 200707677/1)

13.30 uur

Zitting over de vrijstelling die het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen heeft verleend aan het Waterschap Zeeuwse Eilanden voor de uitvoering van het Kustversterkingsplan Nolle/Westduin. Een aantal inwoners van Koudekerke is het niet met de vrijstelling eens en verzoekt de Raad van State dat besluit te schorsen. (200802721/2)