Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Genomineerden Stampij Cultuurprijs 2008 bekend

Op 19 juni zijn tijdens de kunstborrel van de Cultuurscout IJsselmonde de genomineerden bekend gemaakt.

Een deskundige jury heeft uit 8 inzendingen, maar liefst 4 initiatieven genomineerd. Op 27 september bepalen bezoekers tijdens een spetterende bijeenkomst in het LCC Lombardijen de winnaar van de Stampij Cultuurprijs 2008. De genomineerden moeten dus nog even geduld hebben.

De Stampij Cultuurprijs is in het leven geroepen door de deelgemeente IJsselmonde en de Cultuurscout IJsselmonde om het IJsselmondse culturele leven inzichtelijk te maken. Elk jaar maken initiatieven uit de wijk op het gebied van kunst en cultuur aanspraak op deze prijs.

De genomineerden voor de Stampij Cultuurprijs 2008 zijn:

Lia Opmeer met het project: een jaarlijkse kunstroute in IJsselmonde. Hiermee wil ze alle inwoners van IJsselmonde die belangstelling hebben voor kunst bereiken. Graag zou ze het project uit willen voeren met kunstenaars uit IJsselmonde en gast-kunstenaars.

Runaldo Veldwachter & Henry Eersteling met het project: karaoke-dvd met verschillende (bevolkings) groepen die IJsselmonde rijk is. In plaats van te zingen zullen de groepen het specifieke nummer fluiten.

VSO Herenwaard met het project: Leerlingen filmen met hun mobiele telefoon de bouw van het Hart van IJsselmonde. Elke week nemen zij beelden vanaf de grond en de zesde verdieping van een nabijgelegen flatgebouw. Daarna kiezen ze de opnames uit die gemonteerd worden in een bewerkingsprogramma. Zo ontstaat er een film van de bouw van ons nieuwe Hart van IJsselmonde.

Hans Haak met het project: Jamsessie en muzieklessen organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bekendmaking prijswinnaar
Van de genomineerde initiatieven worden filmpjes gemaakt die op 27 september worden gepresenteerd tijdens een conferentie van deelgemeente IJsselmonde in combinatie met de opening van het culturele seizoen. De bezoekers aan deze conferentie bepalen door het uitbrengen van hun stem wie de winnaar wordt van de Stampij Cultuurprijs 2008.
De winnaar krijgt de mogelijkheid haar of zijn project te realiseren met (financiële) ondersteuning van de deelgemeente en de cultuurscout.