Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

School voor praktijkonderwijs vestigd zich in Uithoorn

20 juni 2008 print
Wethouder Monique Oudshoorn en mevrouw Sophie de Boer, lid college van bestuur van de Dunamare onderwijsgroep, hebben nog net voor de zomervakantie op donderdag 19 juni een samenwerkingsovereenkomst getekend ten behoeve van een nieuw schoolgebouw voor de Praktijkschool Koningin Emma in de gemeente Uithoorn.

Het betreft een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor kinderen in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar. De Praktijkschool Koningin Emma heeft nu nog een schoolgebouw in Hoofddorp maar wil zich graag vestigen in het midden van de regio waar de kinderen die er op school gaan wonen. De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Uithoorn de huisvestingsplicht voor deze school op zich dient te nemen. Voor Uithoorn betekent de komst van deze school een goede aanvulling op het al bestaande brede onderwijsaanbod.

In de samenwerkingsovereenkomst is onder andere vastgelegd dat de gemeente verantwoordelijk is voor de locatiekeuze, het stedenbouwkundig plan en de toetsing van naleving van gemeentelijke randvoorwaarden. Het schoolbestuur is bouwheer en daarmee verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het schoolgebouw.

De gemeente is inmiddels een onderzoek gestart naar de meest geschikte locatie voor het schoolgebouw. Naar verwachting zal de school in de zomer van 2010 haar deuren openen.
^