D'Ieteren


PERSMEDEDELING 20 juni 2008 Embargo : 8u00

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

Belron verwerft Diamond Glass in de VS

D'Ieteren maakt vandaag bekend dat Belron, de wereldleider op het vlak van herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, een overeenkomst heeft bereikt om de activa van Diamond Glass, Inc. ("Diamond Glass") over te nemen, onder voorbehoud van de goedkeuring van de rechtbank in het kader van de procedure van Chapter 11 section 363 en de gebruikelijke toestemmingen. Diamond Glass, gevestigd in Kingston, Pennsylvania, realiseerde in 2007 verkopen van ongeveer USD 187 miljoen. De aankoopprijs van de activa, vermindert met de verschillende overgenomen courante passiva, bedraagt ongeveer USD 50 miljoen (EUR 32 miljoen).

Diamond Glass baat 216 servicepunten uit in de VS en stelt ongeveer 1.600 personen te werk. Op 1 april van dit jaar trad Diamond Glass onder de bescherming van de procedure van Hoofdstuk 11 van de Bankruptcy Code van de VS en de onderneming werd te koop gesteld onder een S363 procedure. De overname zal de dekking van Belron in de VS, onder de merken Safelite AutoGlass, Elite Auto Glass en Auto Glass Specialists verder versterken. Toekomstige synergieën en mogelijke investeringen om deze op te vangen, zullen in de komende maanden bepaald worden.

Het advies van D'Ieteren voor zijn courant geconsolideerd resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, voor 2008, zal hierdoor niet beïnvloed worden en blijft daarom ongewijzigd.

---
D'Ieteren
D'Ieteren is een internationale groep, met drie activiteiten ten dienste van de automobilist: ­ de distributie in België van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha;
­ de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland via Belron s.a. en ondermeer zijn merknamen CARGLASS®, AUTOGLASS® in Europa en SAFELITE®, LEBEAU® en DURO® in Noord-Amerika; ­ de autoverhuur op korte termijn in Europa, in Afrika, het Midden-Oosten en Azië via Avis Europe plc en zijn merknamen Avis et Budget.
D'Ieteren en zijn activiteiten opereren in 120 landen op 5 continenten in dienst van meer dan 17 miljoen klanten per jaar.

Contactpersonen
Jean-Pierre Bizet, Chief Executive Officer
Benoit Ghiot, Chief Financial Officer
Stéphanie Ceuppens, Financial Communication - Tel : + 32 (0)2 536.54.39 E-Mail : financial.communication@dieteren.be - Site Internet : http://www.dieteren.com

Voorzichtigheid omtrent voorspellingen

Dit persbericht bevat vooruitzichten die risico's en onzekerheden inhouden, onder meer verklaringen over plannen, doelstellingen, verwachtingen en voornemens van D'Ieteren. Lezers worden erop gewezen dat dergelijke vooruitzichten gekende en onbekende risico's inhouden en onderworpen zijn aan belangrijke bedrijfs-, economische en concurrentiele onzekerheden, die D'Ieteren voor een groot stuk niet onder controle heeft. Indien één of meer van deze risico's of onzekerheden zich zouden voordoen of indien gehanteerde grondhypothesen onjuist blijken, kunnen de uiteindelijke resultaten ernstig afwijken van de vooropgestelde, verwachte, geraamde of geëxtrapoleerde resultaten. Dientengevolge neemt D'Ieteren geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor de exactheid van deze vooruitzichten.

Einde van de persmededeling