Waterschap Groot Salland

'Grote beurt' rioolgemalen Diepenveen en Schalkhaar

Laatste wijziging: 20 juni 2008

De hoofdrioolgemalen Diepenveen en Schalkhaar zijn toe aan groot onderhoud en aanpassing. Hiervoor heeft het waterschapsbestuur een bedrag tot EUR 276.000 beschikbaar gesteld.

Beide gemalen pompen het afvalwater vanuit de gemeentelijke riolering naar de Deventer rioolwaterzuivering aan de Roland Holstlaan. Nadat het afvalwater hier is gezuiverd wordt het schone water geloosd op de naastgelegen IJssel.

Gemaal Diepenveen

Het waterschap heeft met gemeenten, waaronder Deventer, afspraken gemaakt over de hoeveelheid afvalwater die de rioolgemalen moeten kunnen verpompen. Het gemaal Diepenveen kan hier niet aan voldoen. Om dit wel te bereiken is vervanging van de verouderde elektrotechnische installatie noodzakelijk. De pompcapaciteit zal toenemen van 217 m3 per uur tot 312 m3 per uur. Daarnaast zal het gemaal op kleine schaal bouwkundig worden gerenoveerd.

Gemaal Schalkhaar

Van dit gemaal zijn de pompen versleten en deze kunnen niet meer worden gerenoveerd. Daarom worden de pompen vervangen met een gelijkblijvende capaciteit van 273 m3 per uur.

De uitvoering van alle werkzaamheden staat voor eind dit jaar op de planning.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl