Gemeente Arnhem

Gemeente positief over samenwerking Korenmarkt (17-06-2008)

De belangenvereniging Horeca Arnhem Centraal (HAC), die optreedt namens horecaondernemers op en rond de Korenmarkt, wil het aanbod en de kwaliteit van de evenementen versterken. Daartoe heeft HAC een Evenementenjaarplan 2008 opgesteld, waarin een aantal evenementen is opgenomen met een uitgewerkte doelstelling, opzet, publieksgroep, publiciteit en promotie. In de totale kosten van drie ton heeft de vereniging aan de gemeente om een bijdrage van 85.000 euro gevraagd. Burgemeester en wethouders staan positief tegenover de samenwerking van horecaondernemers, maar het evenementenplan voldoet niet aan de subsidievoorwaarden. Het college heeft het subsidieverzoek 17 juni afgewezen.

Een subsidievoorwaarde voor evenementen is, dat ze zijn gericht op de hele (binnen)stad en dus uitgaan van een brede organisatie, bijv. de gezamenlijke horecaondernemers in de binnenstad. Bovendien ligt de gevraagde bijdrage ver boven het mogelijke subsidiebedrag voor regionale en lokale evenementen.

Het evenementenplan 2008 van Horeca Arnhem Centraal omvat o.a. een festival met Zuid-Amerikaanse bands en deejays tijdens Rio aan de Rijn, live muziek aansluitend op World Statues, een muzikaal cabaretprogramma bij de UITboulevard en extra promotie van de ijsbaan Korenmarkt on Ice.
De gemeente steunt de ijsbaan met een bijdrage van 20.000 euro. Bovendien verstrekt de gemeente bijdragen aan de promotie- en marketingcampagne Korenmarkt mix en Korenmarkt in de Beste Binnenstad.