Gemeente Noordwijkerhout

20/6/2008 - Marcel Vissers benoemd tot wethouder



De gemeenteraad van Noordwijkerhout heeft tijdens zijn raadsvergadering van 19 juni 2008 de heer Marcel Vissers (GroenLinks) benoemd tot wethouder van de gemeente Noordwijkerhout. Hij volgt Annemarie Smit-Ligeon op die haar ontslag indiende in de raadsvergadering van 29 mei jl. nadat gebleken was dat de basis van haar functioneren, het vertrouwen van de raad, was weggevallen.

Marcel Vissers was van juni 1998 tot oktober 2004 lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland voor GroenLinks. Van april 1999 tot april 2003 was hij lid van Gedeputeerde Staten. Hij beheerde de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Media en Cultuur, Integrale Handhaving, Volkshuisvesting en Stedelijke Vernieuwing. Voor de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek was hij in die periode de gebiedsgedeputeerde. Van juli 2004 tot juli 2006 was hij projectdirecteur voor het `Offensief van Teylingen' bij de Regio Holland Rijnland. Sindsdien was hij voornamelijk actief als freelance adviseur en als voorzitter van diverse adviescommissies. Binnen GroenLinks heeft hij zitting in het bestuur van de Partijraad.
Bij de gemeente Noordwijkerhout neemt wethouder Vissers de portefeuilles van mevrouw Smit-Ligeon over: Weg- en waterbouw, Beheer openbare buitenruimte, Grondwater- en rioolbeheer, Milieu, Afvalinzameling, Verkeer en Vervoer en Monumenten en Cultuurhistorie.