Datum: 20080620 Titel: Consortium Capgemini en Logica realiseert eerste mijlpaal binnen SPEER-programma van Ministerie van Defensie Subject was: Consortium Capgemini en Logica realiseert eerste mijlpaal binnen SPEER-programma van Ministerie van Defensie

Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstelveen, 20 juni 2008

Consortium Capgemini en Logica realiseert eerste mijlpaal binnen SPEER-programma van Ministerie van Defensie

Financiële SAP-module live!

Het consortium Capgemini en Logica heeft met succes de financiële SAP-module voor het Ministerie van Defensie opgeleverd. Met behulp van deze module worden de financiële processen van het Ministerie van Defensie gestandaardiseerd. Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt binnen het omvangrijke Strategic Process and Enabled Reengineering-programma ofwel SPEER. Door deze standaardisatie kan Defensiebreed efficiënter worden gepland en begroot. Daarnaast worden facturen voor crediteuren, kasdocumenten en dagafschriften digitaal verwerkt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de zogeheten enterprise resource planning (ERP)-programmatuur van SAP. Deze financiële module van SPEER is operationeel sinds 11 juni van dit jaar en functioneert naar tevredenheid van de circa 1200 gebruikers binnen het Ministerie van Defensie.

Het Ministerie van Defensie contracteerde in 2003 het consortium Capgemini en Logica als partner voor de realisatie van deze geïntegreerde informatievoorziening. SPEER is een programma van Defensie om met behulp van SAP-programmatuur organisatiebreed processen te standaardiseren en werkwijzen van nu nog gescheiden afdelingen te integreren. SPEER beoogt onder andere de planning, het beheer en de bevoorrading van militair materieel te verbeteren. Het ondersteunt tevens bij de invoering van het nieuwe besturingsmodel van Defensie en verbetert het beheer van de informatievoorziening.

Jeroen Simons, directeur van Capgemini en Haye Mensonides, Managing Director van Logica Public Sector: Het consortium is trots dat wij voor Defensie dit positieve resultaat hebben neergezet binnen het grootste ERP-project ooit uit de Nederlandse geschiedenis. Capgemini en Logica zijn ICT-marktleiders binnen het Ministerie van Defensie. Bundeling van onze kennis en ervaring heeft sterk bijgedragen aan het bereiken van deze mijlpaal. Met dit live gaan is een belangrijke randvoorwaarde gerealiseerd om de eveneens opgeleverde materieellogistieke modules in productie te gaan nemen.



Ingezonden persbericht