Time : 10:02:53
Date : 20 June 2008
Sender Name: Wienerberger

"Sky of Rooftiles" van Koramic: HéT dakpannenboek als inspirerend naslagwerk

Donderdag 19 juni - Wienerberger overhandigt te Brussel de eerste exemplaren van "Sky of Rooftiles" aan de vertegenwoordigers van de overkoepelende architecten-organisaties en dakdekkers-federaties in België na een adembenemende duik uit de lucht. Deze originele en "luchtige" voorstelling van de nieuwe dakpannenkatalogus was het sluitstuk van wat een echt titanenwerk genoemd kan worden. Nooit voorheen werd zoveel kennis over kleidakpannen in één enkel volume verzameld. Wat begon als een katalogus, is uitgegroeid tot hét naslagwerk in de sector. De overhandiging van het eerste exemplaar van "Sky of Rooftiles" gebeurde door de Kortrijkse burgemeester Stefaan De Clerck, dit ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van Koramic.

Door het 50-jarig bestaan van Expo '58 leek het ideaal om Brussel als locatie te kiezen. De Wienerberger-toonzaal (Koramic behoort tot de Wienerberger groep) te Londerzeel was immers het vroegere IBM-paviljoen op Expo '58 en het restaurant 'Salon 58' aan de voet van het Atomium was het toenmalig paviljoen van de Kortrijkse dakpannenindustrie. Als kers op de taart viert Koramic in 2008 het 125-jarig bestaan.

Als Belgisch marktleider in de productie en verkoop van kleidakpannen heeft Koramic, de dakpannendivisie van Wienerberger, speciaal voor de voorschrijver, de dakdekker en alle andere bouwprofessionals een handige, nieuwe tool ontwikkeld: de "Sky of Rooftiles", veel meer dan zomaar een catalogus.

Meer dan 500 referentie- & textuurfoto's, technische tekeningen van alle pannen en hulpstukken, tientallen legplannen en dakdoorsnedes geven gespreid over 465 pagina's een zeer realistische weergave van vorm, kleur en formaten. Men kan er de kleidakpannen als het ware "voelen". Alles komt aan bod in "Sky of Rooftiles", maar liefst 25 verschillende modellen pannen in meer dan 50 kleuruitvoeringen worden voorgesteld. Voor ieder panmodel vindt men de nodige technische basisgegevens zoals de minimum dakhelling, de latafstand en nuttige breedte. Uit dit alles blijkt eens te meer dat kleidakpannen, al duizenden jaren in gebruik, meer dan ooit een hedendaags dak- en gevelbekledingsmateriaal zijn. Deze unieke "Sky of Rooftiles" wordt verstuurd naar meer dan 9.000 bouwprofessionals.

Bijzonder handig in gebruik

Wat deze "Sky of Rooftiles" extra handig maakt, is z'n speciale indeling. Er werd geopteerd voor een indeling op basis van de panvorm. Vaak is dit immers het eerste en meest zichtbare keuzecriterium van de ontwerper en de bouwheer. Opvallende kleurenlabels aan de zijkant van de catalogus geven duidelijk de zeven grote panvormen weer. Met de diverse indexen voorin het boek heeft men de juiste pan in een mum van tijd gevonden. En het hoofdstuk plaatsingsvoorschriften laat niets aan het toeval over. Meteen is deze "Sky of Rooftiles" ook het uitgelezen instrument om mee te nemen naar de bouwheer en zelfs op de werf. Gedaan met sleuren van mappen, losse blaadjes en folders... alles zit vervat in één handig boek.
Bovendien wordt de link gelegd met de website, waar men in een muisklik een volledige technische fiche van alle producten vindt.

Alle info uit de "Sky of Rooftiles" is ook terug te vinden op de website www.koramic.com.

Meer info omtrent dit persbericht en/of foto's kan u bekomen bij :

Wienerberger nv
Katrien Nottebaert
Kapel ter Bede 86
8500 Kortrijk
tel. 056/249 536 - fax 056/257 863
gsm: 0473/400 007
e-mail katrien.nottebaert@wienerberger.com

URL: http://www.koramic.com http://www.wienerberger.com

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR