Ingezonden persbericht


Minder dan vijftig dagen tot de Olympische Spelen van 2008 in Beijing: de laatste technische oefening is geslaagd

Beijing, 20 juni 2008 - Atos Origin, de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen, maakt samen met BOCOG Technology bekend dat de laatste technische oefening voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing met goed gevolg is voltooid. Bij de oefening was een team van 2.500 man van BOCOG, Atos Origin en de technologiepartners betrokken. Voor de oefening werden de drie drukste dagen van de Spelen - 13, 16 en 21 augustus - gesimuleerd. Vijfhonderd vooraf beschreven operationele scenario's zijn tijdens de test uitgevoerd, waaronder scenario's met een overstroming, stroomuitval en wijzigingen in het wedstrijdschema.

Precies vijftig dagen voor de Spelen werd deze technische oefening gehouden. Dat gebeurde onder leiding van het Beijing organisatiecomité 2008 (BOCOG) en Atos Origin. Doel was ervoor te zorgen dat personeel, technologie en procedures volledig klaar zijn voor elke situatie. Bovendien bood de oefening journalisten en omroeporganisaties de gelegenheid om zichzelf vertrouwd te maken met de informatiesystemen. Zij zijn er nu zeker van dat alle informatie voorhanden is om de Olympische Spelen uit te zenden naar meer dan vier miljard tv-kijkers wereldwijd.

Een schaduwteam van bijna honderd officials stelde de scenario's op. Zij beoordeelde vervolgens de reactie van het operationele team. Het ging daarbij om scenario's met hardwarestoringen, softwarefouten, wijzigingen in sporten, klagende gebruikers, personeelsproblemen, aanvallen op de beveiliging, onderbrekingen in het netwerk en stroomuitval. Alle scenario's werden volledig geheim gehouden voor het operationele team. Op de tweede dag van de oefening kreeg het team opnieuw te maken met een forse uitdaging. Dat gebeurde tijdens een van de oefeningen van het Chinese Ministerie van Openbare Veiligheid op de locatie van het beach volleybal. Tijdens de oefening werd gekeken naar de reactiesnelheid en capaciteit in een noodsituatie. Tests weren gehouden voor 35 sporten op 39 locaties, zowel in Beijing als in verder gelegen steden zoals Hongkong. Het ging daarbij in alle gevallen om simulaties van echte wedstrijden. Deze vonden plaats onder omstandigheden die de situatie tijdens de echte Spelen dicht benaderden. "De voorbereiding en de prestaties van BOCOG en Atos Origin op de laatste technische oefening waren uitstekend", zegt Jean-Benoît Gauthier, directeur technologie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). "Als wereldwijde IT-partner en informatiesysteemintegrator voor de Spelen maakt Atos Origin gebruik van haar brede ervaring. Daarmee heeft zij een centrale rol bij de organisatie van de laatste technische oefening. Deze wordt gezien als een belangrijke mijlpaal in de voorbereiding voor en de controle van de gereedheid van het team en de systemen voor de Spelen."

Yang Yichun, directeur van BOCOG Technology zegt: "Met minder dan vijftig dagen te gaan voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing, zijn wij blij dat de laatste technische oefening is geslaagd. Atos Origin, met haar uitgebreide technische expertise op het gebied van de Olympische Spelen, werkt zeer nauw samen met alle andere technologiepartners. Zij levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan het succes van de oefening. Als wij verder bouwen op het succes van deze oefening en ervoor zorgen dat alle partijen als één team samenwerken, hebben wij er alle vertrouwen in dat wij klaar zijn voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing."

"Wij zijn zeer tevreden met de samenwerking en prestaties die het team heeft geleverd tijdens deze grote technische oefening", concludeert Rob Pols, CEO van Atos Origin Nederland. "Dankzij de waardevolle lessen van de eerste technische oefening en eerdere Olympische Spelen kon het team zo goed presteren. Deze oefeningen zijn zeer belangrijk en helpen het zelfvertrouwen van het team te versterken. Ook zijn ze van belang voor het vergroten van de kennis van alle operationele vereisten. We zijn vol vertrouwen en zijn klaar voor de Spelen wanneer zij beginnen op 8 augustus 2008."

Het contract dat Atos Origin heeft gesloten met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is het grootste sportgerelateerde IT-contract. Het heeft betrekking op: Salt Lake City in 2002 (onder verantwoordelijkheid van SchlumbergerSema); Athene in 2004; Turijn in 2006; Beijing in 2008; Vancouver in 2010; en Londen in 2012. Atos Origin heeft de eerste verantwoordelijkheid voor de informatietechnologie, waarbij het gaat om IT-consulting, systeemintegratie, operationeel beheer, beveiliging van informatie en ontwikkeling van softwaretoepassingen voor de Olympische Spelen.

Atos Origin
Atos Origin, een internationale leverancier van IT-diensten, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Het bedrijf realiseert een jaarwinst van 5,8 miljard euro en heeft 50.000 mensen in dienst in 40 landen. Atos Origin is al tien jaar aanwezig in de regio Groot China en heeft momenteel 1.000 mensen in dienst in Beijing, Sjanghai, Hongkong en Taiwan. Het richt zich op een end-to-end servicemodel om IT-oplossingen te "ontwerpen, bouwen en implementeren" voor belangrijke klanten in sectoren als de financiële sector, separate productie, petrochemische industrie en procesindustrie, en energievormen. Het hoofdkantoor van Atos Origin China staat in Beijing.

Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationale klantenkring, bestaande uit gerenommeerde bedrijven in alle sectoren. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting. Ga voor meer informatie naar www.atosorigin.com.

Neem voor meer informatie contact op met:
José de Vries Michelle Liu
+31 6 30 27 26 11 +86 10 6437-6668
jose.devries@atosorigin.com michelle.liu@atosorigin.com


---- --