Ingezonden persbericht


PERSBERICHt

VVD-Rheden

VVD-Gelderland

VVD vraagt om extra geld voor Hart van Dieren.

De fracties van de VVD in gemeente Rheden en de Provincie Gelderland gaan proberen extra financiële middelen te vragen aan het Provinciale bestuur voor de oplossing van het verkeersprobleem in Dieren.

Aanleiding hiervoor is de voorkeur die de Tafel van 10, afvaardiging van de inwoners van Dieren die mochten meedenken aan de oplossingsrichtingen van het verkeersprobleem in Dieren, heeft gemaakt. De voorkeur van de tafel van 10 gaat uit naar de duurste variant (¤89,2 miljoen). Ook het college van de gemeente Rheden vindt dit de beste oplossingsrichting van de voorgelegde varianten.

Op basis van de huidige beschikbare budgetten is er een bedrag van ¤ 85 miljoen. De bijdrage van het Rijk (¤53 miljoen) is hierin nog wel een onzekere factor. De gemeente en de provincie hopen hier de komende maanden meer duidelijkheid over te krijgen. Omdat het college op dit moment uitgaat van het beschikbare budget wordt gekozen voor een goedkopere variant. De kosten van deze variant bedragen ¤ 81,2 miljoen en vallen daarmee binnen het budget. Het verschil tussen de twee varianten heeft betrekking op de verkeersoplossing van Dieren-Oost. Dit betreft een betere leefbaarheid (geluid en fijnstof), een betere aansluiting van het vrachtverkeer op de Kanaalweg en het niet hoeven slopen van een zevental woningen. Daarnaast is het draagvlak voor deze variant erg groot binnen de bevolking en het lokale bestuur.

De VVD is het eens met deze ingeslagen weg die het college van Rheden volgt, maar pleit wel voor uitvoering van de maximale variant. Om dit voor elkaar te krijgen gaat de fractie van de VVD in Gelderland proberen via de behandeling van de voorjaarsnota, 1 en 2 juli as., extra middelen beschikbaar te stellen. Het probleem wordt immers met name veroorzaakt door de provinciale weg. Daarnaast zal de gemeente zelf ook nog fors moeten investeren in de oplossing van de lokale verkeersknelpunten, die ontstaan door aanpassingen op de provinciale weg. Door het afgeven van dit signaal kunnen ook de besprekingen met het rijk positiever worden gestart.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ronald Haverkamp, fractievoorzitter van de VVD. Telefoon 06-47758415of Anja Prins Provinciaal Statenlid VVD Gelderland. Telefoon 06-52290109.

Einde persbericht.