Stern Groep



Door Stern geleverd

Stern Groep stopt met Mitsubishi en Mazda; verkoopt één Ford vestiging.

Stern Groep NV, beursgenoteerde Nederlandse automotive groep, maakt bekend dat zij met ingang van 1 juli 2008 niet langer de modellen van Mitsubishi Motors in haar merkenportefeuille zal voeren. Per 1 oktober zal Stern Groep ook de verkoop van het merk Mazda staken. Per 1 juli 2008 zal Stern Groep de Ford vestiging in Spijkenisse overdragen aan een collega Ford-dealer.

Stern en Mitsubishi
Stern Groep heeft sinds 2000 een Mitsubishi dealerschap in haar multi-brand dealervestiging in Purmerend. Door de overname van de Van Kooy Groep in oktober 2007 is de vertegenwoordiging van het merk Mitsubishi van Stern Groep aanzienlijk uitgebreid. Van Kooy was Mitsubishi dealer sinds 2002 in Hilversum, Amersfoort, Almere en Ede voornamelijk vanuit haar Mercedes-Benz dealervestigingen. Stern Groep positioneert zich nadrukkelijk als multi-brand groep met single-brand dealerbedrijven. Bij deze strategie past niet de multi-brand strategie die Van Kooy groep vóór de overname door Stern Groep hanteerde. Ook Mitsubishi vond deze strategie bij nader inzien een minder gelukkige keuze. Daarom zal Stern Groep met ingang van 1 juli 2008 niet langer de modellen van Mitsubishi Motors in haar merkenportefeuille voeren. In goed overleg hebben beide partijen besloten om de banden te verbreken.

Stern en Saab
Sinds de overname van Van Kooy vertegenwoordigt Stern het merk Saab in een (single-brand) vestiging te Naarden en in een multi-brand vestiging in Amersfoort. Op 1 mei jl. heeft Stern in goed overleg met de importeur de (verlieslatende) Saab vestiging in Amersfoort overgedragen aan een nieuw aangestelde dealer.

Stern en Mazda
In het kader van het afbouwen van de kleinere merken, die niet goed passen bij de schaalgrootte van Stern Groep, is besloten de verkoop van het merk Mazda per 1 oktober a.s. te staken. Stern Groep vertegenwoordigt Mazda sinds 2000 vanuit één vestiging in Amersfoort.

Stern en Ford
In het kader van het streven sterke regionale posities in te nemen in autodichte gebieden heeft Stern Groep in goed overleg met Ford Nederland besloten de Ford-vestiging in Spijkenisse over te dragen aan collega Ford-dealer Van der Burgh te Maasdam. De overdracht van deze Ford vestiging wordt in de eerste week van juli 2008 afgewikkeld. Deze transactie leidt voor Stern Groep tot een boekwinst die in het derde kwartaal 2008 zal worden verantwoord.

19-06-2008