Dexia Bank


eerste aanbesteding van Spaanse Nationale Energiecommissie

Dexia Sabadell krijgt 600 miljoen EUR toegewezen in eerste aanbesteding van Spaanse Nationale Energiecommissie

24/06/2008

Brussel, Parijs, Madrid, 20 juni 2008 (1 blz.) - De Comisión Nacional de Energía (CNE - Spaanse Nationale Energiecommissie) heeft een aanbesteding van 2 700 miljoen euro gelanceerd, waarvan 1 300 miljoen euro zonet gegund is. 600 miljoen euro is toegewezen aan Dexia Sabadell.

Het leeuwendeel van de Spaanse elektriciteitsdistributiemarkt is in handen van vijf ondernemingen (Endesa, Iberdrola, Unión Fenosa, Hidrocantábrico/EDP en Viesgo). Hun tarieven worden bepaald door de Spaanse regering en dekken niet de volledige kostprijs. Om dat tekort aan te vullen, schrijft de Spaanse Nationale Energiecommissie een offerteaanvraag uit.

De financiering, op 15 jaar, is gestructureerd rond een incassorecht tegenover het Spaanse elektriciteitsnet en geniet de waarborg van de Nationale Energiecommissie.

Alle Spaanse grootbanken, een tiental in totaal, hebben meegedongen in deze aanbesteding, op het vlak van Public Finance de belangrijkste van het jaar in Spanje. Resultaat : er is zopas

1 300 miljoen euro toegewezen, waarvan 600 miljoen euro aan Dexia Sabadell.

Dit succes is te danken aan de positionering van Dexia Sabadell op zijn markt en aan de synergie tussen Dexia Sabadell en de financiëlemontageteams van Dexia bij de financiering van de overheidssector.

Na de financiering van eerst de ring en later de metro van Madrid gestructureerd te hebben, consolideert Dexia Sabadell hiermee zijn positie als innoverende referentiebank op de Iberische markt, ook in het vooruitzicht van de tweede tranche van de aanbesteding van de CNE, die voor dit najaar is gepland.