Picturale Stilte van Luc Tuymans en Eric vande Pitte


In het Belgische IJzendijke bij galerie Le Coin Couleurs, 20-22 juni 2008

IJZENDIJKE, 20080616 -- Galerie Le Coin Couleurs presenteert deze zomer het werk van twee bijzondere Belgische kunstenaars: Luc Tuymans en Eric vande Pitte. In Picturale Stilte confronteren zij de bezoeker met verhalen van het tijdloze, het stilstaan bij momenten die zij niet kunnen vergeten en welke zij alleen op een picturale manier kunnen vastleggen. Beide hedendaagse kunstenaars zijn door hun eigenzinnige manier van werken niet alleen zeer gekend in eigen land maar staan ook internationaal hoog aangeschreven. Van Luc Tuymans worden er edities gepresenteerd en recent werk van Eric vande Pitte.

Galerie Le Coin Couleurs presenteert deze zomer het werk van twee bijzondere Belgische kunstenaars: Luc Tuymans en Eric vande Pitte. In Picturale Stilte confronteren zij de bezoeker met verhalen van het tijdloze, het stilstaan bij momenten die zij niet kunnen vergeten en welke zij alleen op een picturale manier kunnen vastleggen. Beide hedendaagse kunstenaars zijn door hun eigenzinnige manier van werken niet alleen zeer gekend in eigen land maar staan ook internationaal hoog aangeschreven. Van Luc Tuymans worden er edities gepresenteerd en recent werk van Eric vande Pitte.

Naast werken die speciaal ingebracht worden voor de thematentoonstellingen, exposeert Le Coin Couleurs een permanente collectie van hedendaagse kunstwerken. Met een eigenzinnig en gevarieerd aanbod aan exclusieve, kleurrijke kunst van een selectie Belgische en Italiaanse kunstenaars als William Sweetlove, Cracking Art, Jan De Vliegher, L'Anverre, Enrico T. De Paris, Mimmo Rotella, Alessandro Ciffo, Fabrizio Cornelli, Mimmo Paladino, Bram Bogart e.a. De permanente collectie bevat tevens de nieuwste glas- en zilverjuwelen van Elisabeth Leenknegt.

Tussen Gent, Middelburg en Knokke, ligt Coin Couleurs in het Nederlandse IJzendijke, West-Zeeuws-Vlaanderen, dichtbij België. Galeriehouder is de Brusselse Christine Janssens die kunst en binnenhuis-architectuur verenigt. In samenwerking met Belgische kunstenaars organiseert zij regelmatig exposities onder de noemer `Over de grens'.

Locatie: Beursstraat 10 , 4515 AN IJzendijke , Nederland
info: t +31 (0)117 302148 , c.janssens@zeelandnet.nl , www.lecoincouleurs.com
open: iedere vrijdag, 13:00 - 18:00 en op afspraak

Opendeur - weekend "Over de grens"
open: vrijdag 20 - zondag 22 juni, 14:00 - 18:00
Zondag kunt u Eric vande Pitte ontmoeten in de galerie.
preview: www.statiuspr.com

De expositie Picturale Stilte kan tot 25 juni worden bezocht.





STATIUS PR