Datacon levert Business Support Systeem voor WiMAX


Worldmax maakt gebruik van TelBase

TILBURG, 20080620 -- Worldmax is de exclusieve eigenaar de van de nationale 3.5 Ghz licentie voor de Nederlandse markt. Het is het eerste bedrijf in Europa met een dekkend netwerk op basis van de wereldwijde WiMAX standaard, dat binnen en buiten dekking biedt. Op 17 juni jongstleden lanceerde Worldmax voor de regio Amsterdam de eerste Europese WiMAX dienst onder de naam "Aerea Light". Voor de levering en beheer van het Business Support Systeem voor Aerea Light, selecteerde Worldmax het Tilburgse ICT bedrijf Datacon, dat al eerder verantwoordelijk was voor vergelijkbare implementaties bij UPC Mobile en T for Telecom.

"De tijdslijnen voor de realisatie van Aerea Light waren zeer ambitieus", aldus Ingrid Goos, Marketing & PR bij Worldmax, "Datacon heeft bewezen dat zij de kennis en capaciteiten heeft om een Business Support Systeem voor WiMAX in korte tijd te kunnen implementeren. Na de zomer zal Worldmax in een `full launch' naast het prepaid product ook een postpaid product aan gaan bieden. Ook hiervoor zijn de tijdslijnen kort, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Datacon ons ook in deze fase prima zal ondersteunen"

WiMAX: mobiel breedband internet
WiMAX (802.16e-2005) staat voor Worldwide Interoperability for Microwave Access en is speciaal geoptimaliseerd voor mobiel breedbandinternet. De technologie voorziet in multi-megabit snelheden en is zo de basis voor een multimedia ervaring onderweg. Met mobiele WiMAX hebben klanten onderweg toegang tot breedband internet en data-intensieve applicaties zoals online multimedia, video downloads, mobiele TV, en streaming muziek.

Ervaring in de telecom branche
Datacon bouwde de laatste jaren veel ervaring op met de specifieke softwaretechnische behoeften van telecom operators en Mobiele Virtuele Netwerk Operators (MVNO's). Het Tilburgse ICT-bedrijf implementeerde voor Worldmax een platform waarmee de communicatie tussen gebruiker en aanbieder plaatsvindt. "Hoewel het gaat om een regionale propositie, hebben we met deze implementatie het eerste webbased Business Support Systeem in Europa geleverd dat daadwerkelijk WiMAX ondersteunt", aldus Van Duijvenbode, CEO van Datacon. "de stappen naar landelijke dekking van WiMAX zullen de komende periode vragen om steeds meer uitbreidingen van deze innovatieve software".

TelBase
Voor de implementatie maakte Datacon gebruik van het softwareproduct TelBase. Met behulp van dit product implementeerde Datacon tevens de Business Support Systemen voor onder andere UPC Mobile en T for Telecom. TelBase is een volledig webbased product, waardoor implementatie en beheer ervan overzichtelijk blijft. Het platform heeft een architectuur audit gehad van de telecom afdeling van Cap Gemini, en is getoetst op beveiliging, robuustheid, schaalbaarheid en het voldoen aan telecomstandaarden en architectuur (eTom).

Over Datacon : Datacon is een sterk door techniek gedreven onderneming. Intensieve kennis van ICT technieken, software en webtechniek, gecombineerd met kennis van bedrijfsprocessen vormt de kern van het bedrijf. De afgelopen jaren bouwde Datacon uitgebreide kennis en ervaring op in de telecombranche door implementaties van Business Support Systemen voor virtuele netwerk operators, gebruikmakend van het product TelBase. Datacon kent momenteel circa 40 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op www.datacon.nl en www.telbase.eu.

Over Worldmax : Worldmax is de exclusieve eigenaar de van de nationale 3.5 Ghz licentie voor de Nederlandse markt. Het is het eerste bedrijf in Europa met een dekkend netwerk op basis van de wereldwijde WiMAX standaard, dat binnen en buiten dekking biedt. Het WiMax 16e netwerk van Worldmax is geleverd door Alcatel-Lucent en ondersteunt tal van applicaties zoals webbrowsen, online gaming, het downloaden van muziek, games en films: thuis, onderweg of op kantoor. Het netwerk is voorlopig beschikbaar met behulp van een Worldmax WiMAX PC card. Binnenkort is toegang ook mogelijk met een USB adapter. In de nabije toekomst zal Intel geïntegreerde WiMAX-functionaliteit bieden in notebooks met Intel Centrino processor-technologie. WiMAX komt ook beschikbaar op persoonlijke mobiele apparatuur zoals mobiele internetapparaten, smart phones en PDA's. Meer informatie is beschikbaar op www.worldmax.nl.

Over Intel : Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie: http://www.intel.com