Docenten Design Academy Eindhoven ontwerpen in kristal

04/06/2008 10:00

Royal Leerdam Crystal

Presentatie: vrijdag 20 t/m zondag 22 juni te leerdam

Locatie: royal leerdam crystal, lingedijk 8 te leerdam (www.royalleerdamcrystal.com)

Toegang: gratis

Extra: op vrijdag demonstraties van de meesterblazers

Voor het thema van de halfjaarlijkse Leerdamse Glasdagen 2008, "Op het lijf

geblazen", heeft Royal Leerdam Crystal acht docenten van de Design

Academy Eindhoven uitgenodigd. de unieke stukken die zij hebben ontworpen zijn geblazen in Europa's zuiverste kristalsoort, het Cristal Supérieur.

de aandacht voor het ambacht viert internationaal hoogtij. bij de enige kristal fabriek in nederland hebben de meesterblazers in nauwe samenwerking met de ontwerpers unieke stukken vervaardigd.

Voor deze gelegenheid wordt de fabriek omgedoopt tot tentoonstellingsruimte. De aandacht voor het ambacht, het blazen en de stukken staat centraal.

De deelnemende ontwerpers zijn: Aldo Bakker, Kiki van Eijk, Dick van Hoff, Chantal van Heeswijk, Jan Melis, Anne Mieke Eggenkamp, Tet Reuver, Aldo Bakker en Chris Koens

Bezoekers krijgen in de fabriek tevens een voorproefje te zien van het eerste kristallen carillon dat op dit moment geblazen wordt door Bernard Heze. Grote oranje 'klokken' geven een beeld van wat er in het voorjaar van 2009 in werking zal treden. Wereldwijd is dit het eerste carrilon gemaakt van kristal.

Ook zal het laatste werk van Pieke Bergmans een plek krijgen in de grote ovenhallen van de fabriek. De nieuwe lampenserie die ze voor de presentatie in Milaan (Salone del Mobile) heeft geblazen en enkele stukken uit de serie 'crystal virus'. Al deze stukken zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de meesterblazers.

De komende wordt gewerkt aan een inhoudelijk jaarprogramma. U wordt hiervan op de hoogte gehouden.





http://www.royalleerdam.com/