Ingezonden persbericht


In aanvulling op onderstaand persbericht is er een wijziging opgetreden: Jurylid Gilian de Vries heeft zich terug getrokken. Vervangend jurylid is Juul Beerda.
Daarnaast zal ook het OnStream-team aanwezig zijn om te filmen voor een Plugged-Special.

Verder is het persbericht ongewijzigd.
De kaartverkoop geschiedt bij Gigant Café. Voorgaande drie edities waren uitverkocht.

Programma Plugged meets Dutch Delight 20 juni rond

Op vrijdagavond 20 juni 2008 is het weer zover. Voor de vijfde keer organiseert jongerenplatform Apeldoorner.COM het evenement Plugged! voor jong Apeldoorns muzikaal talent in Poppodium Gigant. Het is de tweede editie in samenwerking met het landelijk platform Dutch Delight. Door de samenwerking met Dutch Delight wordt Plugged naar een hoger schaalniveau getild en is het mogelijk om de winnaars veel meer kansen en leuke prijzen te bieden.

Plugged!
Jongerenwebsite Apeldoorner.COM organiseert sinds 2006 twee maal per jaar het muziekevenement Plugged in Gigant Apeldoorn, waar jonge muzikanten uit Apeldoorn en omgeving een kans krijgen zich te presenteren. Per editie strijden zes optredens om de eerste plaats.

Deelnemers
De deelnemers zijn de bands Vacuum, The Albion, Suddenly Excited, Souled Out, Resort en Beermace. Elke act krijgt in totaal vijftien minuten de tijd om zich van hun beste kant te tonen aan de aanwezige jury en het publiek.

Jury
De jury bestaat dit keer uit Jack Liemburg van de Apeldoornse band Jack & The Wildside, Emiel Pijnaker van de Apeldoornse band Yellow Pearl en theatermaakster Gilian de Vries.
Na elk optreden zal deze professionele jury zich over de performance buigen en de band/artiest voorzien van feedback. Aan het eind van de avond worden de punten van de jury bij elkaar opgeteld en is het de beurt aan het publiek om hun stem uit te brengen. Uiteindelijk zal zo de winnaar worden bepaald. De winnaar mag nog een afsluitend nummer spelen na de prijsuitreiking.

Prijzen
De winnaar krijgt een live interview en optreden bij KinkFM met Stacey Rookhuizen, een interview met Toazted plus een interview met foto in De Stentor/Apeldoornse Courant. Ook speelt de winnaar direct in de halve finale van de Gesel van Gelderland in Harderwijk. De overige deelnemers ontvangen troostprijzen in de vorm van een tegoedbon te besteden bij Plato Music.

Extra
In het voorprogramma staat deze avond de garagerockformatie King Jack, onder andere winnaar van Dutch Delight Amsterdam. Vanaf september 2007 spelen toetsenist Thijs Boontjes en zanger/basgitarist Boaz Kroon in de begeleidingsband van Anouk.

Na het laatste optreden mag eerst het publiek stemmen en vervolgens zal, terwijl de stemmen worden geteld en de jury in beraad is, de Apeldoornse band Ivan, de winnaar van de derde editie van Plugged, een optreden geven.

Plugged meets Dutch Delight zal gepresenteerd worden door onze eigen Vilmos Pluim én is er een live verbinding met Stacey Rookhuizen op Kink FM die de luisteraars op de hoogte houdt. Natuurlijk is er weer een leuke afterparty met DJ Ovis en DJ Jule die tevens in de pauzes en tussen de optredens door voor de muziek zorgen. Plugged meets Dutch Delight is op sommige scholen toegestaan als CKV-activiteit. Kaartverkoop is bij Gigant Café.

Programma

19.30 Zaal open
20.00 Opening met Tom Brands en Tom van der Beek (Apeldoorner.COM)
20.05 Voorprogramma: King Jack
21:00 Optreden 1
21:30 Optreden 2
22:00 Optreden 3
22:30 Optreden 4
23:00 Optreden 5
23:30 Optreden 6
23:45 Publieksstemming, juryberaad & optreden Ivan
24:00 Prijsuitreiking
24:15 Afterparty DJ Jule & DJ Ovis
01:00 Einde

Sponsoren
KCG & NFPK
De Stentor
Toazted
Kink FM
Plato Music

Overzicht

Titel: Plugged meets Dutch Delight! Georganiseerd door: Tom Brands & Tom van der Beek, Apeldoorner.COM Locatie: Poppodium Gigant, Apeldoorn Dag/datum: Vrijdag 20 juni 2008
Aanvang: 19.30 uur
Leeftijd: Alle leeftijden. Legitimatie verplicht. Entree: ¤ 6,- voorverkoop ¤ 7,- aan de deur Voorprogramma: King Jack
Optredens van: Vacuum, The Albion, Suddenly Excited, Souled Out, Resort en Beermace
Optreden tijdens juryberaad: Ivan
Presentator: Vilmos Pluim
DJ's DJ Ovis & DJ Jule

Kijk voor meer informatie op:

Apeldoorner.COM -
http://www.apeldoorner.com/agenda/read/1706/plugged-meets-dutch-delight Vorige editie plugged -
http://www.tombrands.nl/Apeldoornerpluggedmeetsdutchdelight.html Gigant - http://gigant.cramgo.net/ProgrammaDetail.aspx?id=71651 Gesel van Gelderland - http://www.kcg.nl/disciplines/index.cfm/discipline/5/pop# Toazted - http://www.toazted.nl
Kink FM - http://www.kinkfm.com/programma/Dutch_Delight Dutch Delight - http://www.dutchdelight.nu
Stacey Rookhuizen - http://www.staceyrecords.com
Plato - http://www.platowinkels.nl/apeldoorn.htm
Kingjack - http://www.kingjack.nl/
Emiel Pijnaker - http://www.yellowpearl.nl
Jack Liemburg - http://www.jacksart.nl & http://www.wildside-music.nl Gilian de Vries - http://www.giliandevries.nl