Gemeente Den Helder

Sportgala 2008: Kampioenen en topvrijwilligers gezocht

op: 2008-02-19

Tijdens het jaarlijkse Sportgala op vrijdag 20 juni krijgen Helderse nationale en internationale kampioenen de sportpenning van de gemeente uitgereikt. Ook worden zeer bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. De gemeente roept verenigingen op deze sporthelden en topvrijwilligers aan te melden en voor te dragen.

Op vrijdag 20 juni vindt het jaarlijkse Sportgala plaats. Tijdens dit evenement worden de gemeentelijke sportprijzen uitgereikt en aandacht besteed aan verschillende sporten. Alle inwoners van Den Helder die een officieel NOC*NSF-erkend nationaal of internationaal kampioenschap hebben gehaald, krijgen de sportpenning van de gemeente Den Helder. Verenigingen worden gevraagd de kampioen(en) van het sportseizoen 2007/2008 aan te melden vóór 1 juni 2008. Mocht een kampioenschap ná dit tijdstip worden behaald, dan hoort de gemeente dit graag zo snel mogelijk.

Bijzondere vrijwilligers

Iedere vereniging kent ze: vrijwilligers die dag en nacht voor de vereniging klaarstaan en zelden of nooit 'nee' zeggen tegen een verzoek om medewerking. Deze mensen zijn goud waard en verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Daarom roept de gemeente alle verenigingen op deze vrijwilligers (of organisaties) vóór 1 april 2008 aan te melden voor de Gemeentelijke Sporttrofee 2007/2008. Ook al eerder voorgedragen kandidaten die de trofee nog niet hebben gewonnen, kunnen weer worden aangemeld. De trofee is bestemd voor een persoon of organisatie die zich al jaren bijzonder verdienstelijk maakt op organisatorisch gebied. Een jury selecteert uit de opgegeven kandidaten drie genomineerden. Pas tijdens het Sportgala wordt bekend gemaakt wie de trofee heeft gewonnen. De genomineerde kandidaten worden wel alle drie in het zonnetje gezet.

Alle sportverenigingen in Den Helder hebben eind vorige week een brief met dit verzoek tot aanmelding ontvangen.