Ineke Ketelaar rijkt prijs uit op expositie in Amsterdam


AMSTERDAM, 20080619 -- Ineke Ketelaar, de Amsterdamse deelraadwethouder Stedelijke Vernieuwing, rijkt vrijdag 20 juni september de prijs uit voor het beste stedenbouwkundige plan van het Creative Urbans-traject in Amsterdam Slotervaart.

Het officiële openingsprogramma start om 15u30 uur. Getalenteerde jongeren van het Comenius Lyceum hebben de afgelopen maanden een opleiding gevolgd tot architect en stedenbouwkundige. Hun ontwerpopgave was de stedelijke vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt in Amsterdam Slotervaart. Een jury zal het team met het beste stedenbouwkundige plan belonen met een prijs, die wordt uitgereikt door Ineke Ketelaar.

Tijdens het traject leerden zij onder begeleiding van architecten, kunstenaars en ontwerpers presenteren, ontwerpen en maquettes maken. Tijdens de opening van de Creative rbans expositie presenteren zij hun stedenbouwkundige plannen en maquettes voor de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt in Slotervaart. Een vakjury bestaande uit o.a. architect Samir Bantal (Blauwhoed/OMA) kiest het beste plan tijdens de feestelijke opening van de Creative Urbans expositie 2008. Presentator van de opening is urban performer GIO, die tijdens het jury overleg ook een spetterend optreden zal weggeven.

Tijdstip: Vrijdag 20 juni, 15u30
Locatie: Ontwerp Atelier Slotervaart, Abraham Staalmanplein 2, 1066 AG, Amsterdam





Creative Urbans