Ingezonden persbericht


DE JUICHFABRIEK

Aanstekelijk muziektheater over de hype rond talentenjachten

Anno 2008 is de STIP en de term auditie een bekend fenomeen. Zangeressen, rappers, muzikanten en alle andere talenten grijpen hun kans. Hun streven? Beroemdheid, geld, het podium en misschien wel de roddelbladen. Iedereen wil bekend worden en de industrie speelt hier maar al te graag op in! Castingbureaus en juryleden zitten op de troon. Ben jij wel goed genoeg en heb jij die X factor.

Jonge mensen lijken hun bestaansrecht tegenwoordig te baseren op het oordeel van een jury. "Gelukkig zijn" staat gelijk aan succes hebben en de hoofdrol krijgen. Maar stel nu eens dat je auditie moest doen voor je rol als mens. Heeft je leven zin? Maak je er wat van of ben je op het podium tussen geboorte en dood slechts een figurant?

De Juichfabriek gaat over auditeren en wel of niet uitgekozen worden om door te gaan en een "ster" te worden. Een actuele voorstelling over zin, onzin en zelfvertrouwen met muziek als universele taal.

Vijf jonge muzikale theatertalenten leiden u door het verwarrende en onzekere labyrint van verwachtingen, hoop, teleurstelling en geluk.

spelers/muzikanten Imanuelle Grives, Maarten Hutten, Olinda Larralde Ortiz,

Mo Marcus en Sacha Muller

regie Mees
script en video Marcel Roijaards
tekstbijdragen Maarten Hutten
kostuums Sara Vrugt
muzikaal leider Carl Beukman
zangrepetitor Mo Marcus
voice over Rein Edzard
rekwisieten en productie Sascha van Veen
lichtontwerp en techniek Jorg Schellekens
technische ondersteuning Dave van Manen

try-out 20 juni -20.15u in eigen werkplaats, Laan van Poot 97, Den Haag reserveren 06 38770601 of www.albatheaterhuis.nl

voorstellingen 25, 26, 27, 28 juni -20.15u Koninklijke Schouwburg; Het Paradijs, Den Haag reserveren 0900 3456789 of www.ks.nl

voorstellingen 3, 4, 5 juli -20.30u Ostadetheater, Amsterdam reserveren 020-6795096 of www.ostadetheater.nl

Het Haagse ALBA maakt grensverleggend muziektheater door jong talent. De Juichfabriek sluit bij deze doelstelling aan en zet de lijn voort van voorstellingen als WAM Mozart met Andere Woorden (reizende voorstelling 2006); Mahagonny (Oerol 2007); Piece of Cake (juli 2007 in eigen huis) en Backspace (november 2007 Festival Cinema & Justice).