Ingezonden persbericht


Persbericht

Leerdamse Glasdagen 20, 21 en 22 juni

Onder het motto Op het lijf geblazen vinden van 20 tot en met 22 juni in Leerdam de jaarlijkse Glasdagen plaats. Alle Leerdamse glasinstellingen, dus inclusief Glasblazerij, Royal Leerdam Crystal, het Hofje van Aerden en vele galerieën organiseren drie dagen vol glas waarbij het lijf en de zintuigen centraal staan.

Royal Leerdam Crystal - Start Crystallab
Speciaal voor de Glasdagen heeft Royal Leerdam Crystal acht docenten van de Design Academy Eindhoven uitgenodigd om nieuw werk te maken. De resultaten worden op de mooist denkbare plek getoond: in de fabriek op de werkvloer waar de glasblazers hun werk blijven doen. Daar kunt u ook "glazen proeven" en ervaren in welk glas de wijn het beste smaakt. De vorm bepaalt wat u proeft. Op vrijdag 20 juni start het Crystallab. Ontwerpers en kunstenaars krijgen voor een periode van 7 weken de mogelijkheid om gratis te experimenteren met crystal. Pieke Bergmans en Melvin Anderson bijten het spits af.

Openingstijden Royal Leerdam Crystal: vrijdag van 10-21 uur, zaterdag en zondag van 10-17 uur. Bij de Glasfabriek staat duidelijk aangegeven waar het GlasvormCentrum zich bevindt. www.royalleerdamcrystal.com

Adres Royal Leerdam Crystal: Lingedijk 8 te Leerdam toegang: gratis
parkeren: gratis
dagelijks: demonstraties van de meesterblazers
vrijdagmiddag 20 juni: start Crystallab met Melvin Anderson en Pieke Bergmans



Ingezonden persbericht