Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom van Barendrecht huldigt Meisjes U20-1 cbv Binnenland

BARENDRECHT (dinsdag 17 juni 2008) ­ Wethouder Bas Nootenboom (Sport) huldigt vrijdag 20 juni 2008 het 'Meisjes Under 20 team' van de Barendrechtse club cbv Binnenland. Het team werd eind april voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen basketbal. De huldiging vindt omstreeks 20.00 uur plaats in het clubhuis van de vereniging in Sporthal de Driesprong.

Cbv Binnenland bestaat dit jaar 40 jaar. De vereniging viert haar jubileum dit weekend met verschillende festiviteiten. In het 40-jarig bestaan is cbv Binnenland uitgegroeid tot zo'n 335 leden en spelen de verschillende teams in het gehele land op steeds hoger niveau. Dit heeft ertoe geleid dat de Meisjes U20-1 onder leiding van Jaap van der Put en Robert Smits opnieuw Nederlands Kampioen werden in 2008. Ze wonnen de finale van ABV Mosquitos met 92-55.

Sport voor iedereen
Wethouder Bas Nootenboom zet deze basketbalploeg graag extra in het zonnetje. 'Sporters die een topprestatie leveren zijn ambassadeurs. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en trekken daarmee mensen over de streep om ook te gaan sporten. Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het verbetert tevens je sociale vaardigheden. Mensen ontmoeten elkaar en dat schept verbinding. De gemeente Barendrecht draagt sport daarom een warm hart toe.'

Noot voor de redactie,

Gemeente Barendrecht