Politie Zeeland


---


R-1236-2008 Rijden onder invloed
Een 49-jarige Vlissingse automobilist werd vrijdag omstreeks 01.30 uur op de Singel in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed.
De man had bijna 2oe x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een boete van vijfhonderd euro.
Een 46-jarige Zweedse automobilist, die vrijdag om 02.10 uur in de Middelburgsestraat in Goes werd betrapt, had eveneens de alcohollimiet ruimschoots overtreden.
De man, afkomstig uit de Zweedse plaats Molndal, werd had meer dan 2x de toegestane hoeveelheid gedronken. Hij kreeg ook een rijverbod van vijf uur, zijn boete bedroeg vierhonderdvijftig euro.

W-1237-2008 Inbrekers overlopen, Vlissingen
De bewoner van een woning aan de Zuidbeekseweg in Vlissingen betrapte vrijdag omstreeks 05.00 uur twee inbrekers in zijn woning.
De man hoorde gestommel, ging kijken en betrapte de twee. De mannen gingen er gelijk vandoor, terwijl de bewoner achter hen aan ging. Hij haalde een van de twee in, waarna een korte worsteling plaatsvond. Uiteindelijk wisten beide mannen te ontkomen. Er werden twee gsm's en enkele honderden euro's weggenomen.

O-1238-2008 Beroving in Goes
Woensdag tussen 09.30 en 10.00 uur werd een 48-jarige man uit Terneuzen in de Vuilstraat in Goes van zijn geld beroofd.
Nadat de man had gepind in de Singelstraat, werd hij op de Grote Markt door een onbekende man bedreigd met een wapen. Hij werd gedwongen mee te lopen de Vuilstraat in waar hij in een portiek zijn geld af moest geven. Hierna liep de berover weg, vanuit de Vuilstraat via de Sint Jacobstraat, de Pyntorenstraat en de Oostwal naar de Smallegangesbuurt, terwijl hij onderweg een aantal mensen uitschold. De 48-jarige Terneuzenaar heeft de man korte tijd achtervolgt waarbij hij ook uitgescholden werd. Later heeft hij de politie gewaarschuwd. De berover is een man met getinte huidkleur van 1.60 - 1.70 m lang met in zijn rechterooghoek een getatoueerd blauw traantje. Hij droeg een groene trui en een groen- of geelkleurige broek waarvan het kruis tot halverwege zijn benen hing.
De politie zoekt getuigen. Zij worden verzocht zich te melden bij het politiebureau in Goes of te bellen naar 0900-8844.

W-1239-2008 Aanrijding in Vlissingen
Vrijdag om 10.40 uur vond op de kruising Spuistraat / Coosje Buskenstraat in Vlissingen een aanrijding plaats.
Een 34-jarige Vlissingse automobiliste reed over de Coosje Buskenstraat, komende uit de richting van de Bussestraat. Zij verleende geen voorrang aan een 82-jarige fietser uit Munchen Glasbach (D), die op zijn fiets een voetgangersoversteekplaats overstak. Er was alleen materiële schade.