Time : 13:28:28
Date : 20 June 2008
Sender Name: Nuon

Twee derde van nieuwe Nuon-klanten kiest voor vaste prijs elektriciteit en gas Vilvoorde - Twee derde van de nieuwe klanten van energieleverancier Nuon Belgium legt de prijs voor energie gedurende een bepaalde tijd vast. Dat blijkt uit recente cijfers van het bedrijf.

Volgens cijfers van Nuon Belgium fixeert 64 procent van de nieuwe Nuon-klanten de prijs van zijn elektriciteit. 33 procent opteert zelfs voor een vaste prijs gedurende drie jaar.

Ook in het segment aardgas kiest 60 procent van de nieuwe klanten voor een vaste prijs. "Eind vorig jaar lanceerden we het nieuwe product Nuon Gas Fix 3 jaar waarmee de consument de prijs van aardgas voor 3 jaar kan vastzetten. Enkele maanden later stellen we vast dat bijna twee derde van onze nieuwe aardgasklanten voor deze formule kiest. Het is duidelijk dat onze klanten zich hiermee tegen de alsmaar stijgende energieprijzen willen beschermen" zegt Christophe Degrez, directeur retail bij Nuon Belgium.

Nuon is de enige energieleverancier in België die voor aardgas en elektriciteit een dergelijk gecombineerd product aanbiedt. De prijsvastheid geldt voor de energiekost voor aardgas en elektriciteit. Het is dit onderdeel van de totale energieprijs waarop de energieleveranciers elkaar beconcurreren. De prijsonderdelen die door de overheid en de netbeheerder worden bepaald of gewijzigd, worden aan kostprijs aan de klant doorgerekend.

Over Nuon
Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening. Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.