Ingezonden persbericht


CNV BedrijvenBond waarschuwt KNV Taxi:
'Demonstratie tegen dieselprijs is oké, maar géén consequenties voor de werknemer'

Dat taxibedrijven komende maandag willen demonstreren tegen de hoge dieselprijs, vindt CNV BedrijvenBond prima. Maar, stelt de bond nadrukkelijk, de werkonderbreking mag geenszins ten koste gaan van de arbeidsvoorwaarden van de werknemers.

De branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heeft aangekondigd aanstaande maandagmiddag gedurende een half uur het werk neer te leggen, om daarmee de onvrede kenbaar te maken tegen onder andere de hoge dieselprijzen. "Uiteraard staat het de taxibedrijven vrij om actie te voeren. Maar het is niet de bedoeling, dat de chauffeurs daarvan de prijs gaan betalen. Zij mogen geen onderdeel worden van het conflict", stelt Arjan Huizinga, bestuurder van CNV BedrijvenBond.

Per brief heeft de bestuurder aan KNV Taxi laten weten, dat de werknemers niet gedwongen mogen worden om in hun vrije tijd of in hun pauzetijd deel te nemen aan de actie. Ook moeten de werknemers die hun werk tijdens de actie onderbreken, gewoon worden doorbetaald. Huizinga: "Er is al genoeg te doen over de arbeidsvoorwaarden van taxichauffeurs, dit mag er niet nog eens bij komen."

NOOT VOOR DE REDACTIE (