Ingezonden persbericht


Danny Webb (14e) en Stevie Bonsey (16e) op voorlopige 4e startrij in Donington Park

Hugo van den Berg (29e) niet tevreden

Onder goede weersomstandigheden is vandaag de Bwin.com Britisch Grand Prix van start gegaan. Danny Webb wist in zijn thuis land op een voorlopige 14e positie te kwalificeren en teamgenoot Stevie Bonsey pakte de voorlopige 16e positie. Hugo van den Berg kon zijn draai ook nog niet helemaal vinden en we vinden van den Berg dan ook terug op de 8e startrij met een 29e positie.

De vrije training op de vrijdagochtend ging goed voor Danny Webb. Vanaf het begin stond Webb er goed bij en wist de vrije training dan ook af te sluiten op een keurige 7e positie. Stevie Bonsey en Hugo van den Berg hadden meer moeite om snel rond te gaan tijdens de ochtend sessie op Donington Park. Stevie Bonsey gaf aan dat hij geen goed gevoel in de achterkant van de motor had en einigde de ochtend sessie op een 26e positie. Hugo van den Berg realiseerde in de vrije training een 29e positie.

De kwalificatie training op de vrijdagmiddag was droog ondanks een aantal donkere wolken welke boven het circuit voorbij kwamen. De wind was een stuk sterker dan in de ochtend maar toch wisten bijna alle rijders de rondetijden van de ochtend te verbeteren. Danny Webb kwalificeerde zich voorlopig op een 14e positie. In de eerste helft van de kwalificatie vonden we Webb nog terug in de top 10 en zelfs even op een 6e positie. De rondetijden van Webb werden steeds sneller maar de concurrentie stond ook niet stil. Met 0,9 seconde achterstand op de eerste man heeft Webb aangegeven dit zeker nog te kunnen verkleinen naar een halve seconde.

Stevie Bonsey ondervond in de vrije training nog problemen met de achterkant van de motor maar deze klachten waren zo goed als opgelost in de kwalificatie. Bonsey wist dan ook maar liefst ruim 2 seconde goed te maken ten opzichte van zijn rondetijd in de ochtend sessie. Bonsey is niet tevreden met de huidige positie en probeert morgen nog een aantal tienden van een seconde te verbeteren en hoopt op de derde startrij.

Hugo van den Berg wist zijn rondetijd in de ochtend ook aanzienlijk te verbeteren met ruim anderhalve seconde. Zijn 29e positie in de ochtend sessie was ook de plek in de kwalificatie.Van den Berg heeft het team aangegeven nog een aantal vernaderingen aan de set-up wil veranderen en dan zal het morgen een stuk beter gaan dan vandaag.

Hugo van den Berg (29e, 1:40,357):" De eerste kwalificatie is niet naar mijn wens verlopen. Ik probeer zo hard mogelijk te rijden en de tijden zijn dan ook wel sneller maar de posities worden niet beter. Ik zit nu 2.8 seconde achter de snelste tijd en dat gat moet ik verkleinen tot onder de 2 seconden. Ik weet zeker dat dit mogelijk is maar alles moet dan even meezitten. We hebben ook nog wat werk te verrichten aan de motor en vering zodat dit zeker zal helpen om sneller te gaan. Ik hoop dat het morgen niet regent zodat ik nog wat winst kan boeken."

Danny Webb (14e, 1:38,473): "Het was niet de kwalificatie welke ik verwachtte voor vandaag. Ik begon goed en stond in de eerste helft van de kwalificatie in de top 10. In mijn snelste ronde werd ik opgehouden door een andere ridjer in het laatste gedeelte van de baan. Maar ok, ik ben niet blij met de 14e positie. Ik was denk ik niet relax genoeg en dan push je teveel waarvan de rondetijden niet beter op worden. Nadat we een nieuwe achterband hadden gemonteerd ging het beter en meer vanzelf. Al shet morgen niet regent zal ik zeker sneller zijn."

Stevie Bonsey (16e, 1:38,606): "Vandaag was het even schrikken hoe glad de baan was in de ochtend. Ik moest echt uitkijken dat ik niet onderuit ging. Ik worstelde met het gevoel in de achterband en had er geen vertrouwen in. Na de vrije training hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd wat een stuk beter ging in de kwalificatie. Maar ik ben nog steeds niet blij met mijn rondetijden en deze zullen morgen toch een stuk beter moeten zijn.