Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum 20 juni 2008
Ons Kenmerk

Deel woningen Vijzelgracht Amsterdam vrijgegeven

Vanmiddag heeft de dienst Milieu en Bouwtoezicht twee panden aan de Vijzelgracht vrijgegeven, nadat de bewoners gisternacht geëvacueerd waren. Bewoners van de twee andere panden kunnen dit weekend nog niet naar hun huis terugkeren. De reden daarvoor is dat er nog nader technisch onderzoek plaatsvindt.

Op donderdagmiddag 19 juni is tijdens het uitgraven van het in aanbouw zijnde station Vijzelgracht een lekkage in de wand van het metrostation opgetreden. In de betonnen wand van het station bevindt zich op een diepte van ongeveer 12 meter onder het straatniveau een opening. Een gevolg van het lek was dat de grondwaterstand daalde en een aantal aangrenzende woningen verzakte. Vier panden werden vervolgens op last van de brandweer en de gemeentelijke dienst Milieu en Bouwtoezicht ontruimd.

Het gat in de wand bevindt zich op een diepte van ongeveer 12 meter onder het straatniveau. De aannemer heeft gisteravond in het station een grondpakket aangebracht bij het lek en is vervolgens gestart met de reparatie. Met behulp van injectielansen wordt van buiten het station een kunststofhars ingebracht. Mogelijk wordt ook softgel geïnjecteerd.

Noot voor de redactie (