LLiNK

Rotterdam, 20 juni 2008


-PERSBERICHT-

Laatste afleveringen Desmet Live met spraakmakende gasten

Programma komt in najaar terug vanaf nieuwe locatie

Volgende week zendt LLiNK de allerlaatste afleveringen uit van het radioprogramma Desmet Live op Radio 5. We sluiten het seizoen af met mooie gasten. Maandag interviewt Pieter Hilhorst D66-Fractievoorzitter Alexander Pechtold over zijn succes bij D66. Op dinsdag ontvangt Dieuwertje Blok Frits van Oosterom over zijn vertrek als president van de Koninklijke Academie van de Wetenschappen. In de allerlaatste uitzending op woensdagavond zal Teun van de Keuken onder andere praten met Wim Leerveld, Initiatiefnemer van de Acces tot Medicine Index.

Desmet Live is een dagelijks geëngageerde talkshow over cultuur, politiek en moraal met live-muziek. In mei won het programma net niet de Zilveren Reismicrofoon voor het beste radioprogramma. Het programma wordt van maandag tot en met woensdag verzorgd door LLiNK, op donderdag door IKON en op vrijdag door HUMAN. Desmet Live wordt uitgezonden tussen 18:00 en 19:50 uur op Radio 5.

Zomerperiode
Vanaf maandag 31 juni tot en met eind augustus zendt LLiNK op Radio 5 herhalingen uit van de meest indrukwekkende uitzendingen van Desmet Live.

Nieuw: OBA Live
Met ingang van maandag 1 september verhuist het programma Desmet Live van het Desmet Café naar de nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Het programma heet vanaf dan OBA Live en is iedere werkdag tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren via Radio 5, een uur later dan de huidige uitzendtijd. De uitzendingen zijn ook live online te bekijken www.obalive.nl. LLiNK verzorgt de uitzendingen OBA Live op elke maandag en woensdagavond.

23 juni
Op maandag 23 juni presenteert Pieter Hilhorst Desmet Live met onder andere D66-Fractievoorzitter Alexander Pechtold, Georges Knap over het Holland PopFestival 70 Revisited. Andy McDonald komt met het laatste culinair nieuws en er is live muziek van aanstormend talent Giovanca.

24 juni
Op dinsdag 24 juni presenteert Dieuwertje Blok Desmet Live met onder andere de president van de Koninklijke Nederlandse Academie van de Wetenschappen Frits van Oostrom over zijn vertrek daar, Evert Nieuwenhuis over de wereld van globalisering, wetenschapsjournalist Mark Mieras met nieuws over hersenonderzoek en live muziek The Kevin Costners.

25 juni
Teun van de Keuken presenteert op woensdag 25 juni de allerlaatste LLiNK uitzending van Desmet Live. Te gast zijn onder andere Wim Leerveld, Chris Dutilh van Unilever, hij vertelt over de duurzame thee van Lipton. Huisbioloog Kees Moeliker zal voor de allerlaatste keer interessante nieuwtjes uit de wereld van de natuur met ons delen en er is live muziek van Melou.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,

LLiNK