Time : 18:18:41
Date : 20 June 2008
Sender Name: Federale Politie - Police Federale

Opsporingsbericht : Fietsdieven aan het werk.

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Antwerpen - om volgend opsporingsbericht te verspreiden : Elk jaar worden er in ons land meer dan 30.000 fietsdiefstallen gemeld bij de politie. Een fenomeen dat misschien niet tot de topprioriteiten behoort, maar het is toch een vervelende plaag die erg leeft bij de bevolking. Iedereen is al wel eens het slachtoffer geweest, of kent iemand wiens fiets werd gestolen. (4 foto's)
De politie en het parket van Antwerpen zouden graag deze mensen willen kennen.
Ze worden verdacht van het stelen van fietsen op een goed georganiseerde manier.
De volgende foto's maken hun manier van werken duidelijk. Ze werden eerder toevallig gefilmd door een bewakingscamera begin vorige maand in Zandhoven.
(beelden bewakingscamera's)
Op maandag 5 mei 2008 omstreeks 12 uur wandelen 2 mannen, vermoedelijk van Afrikaanse origine, met een mountainbike in de Langestraat in Zandhoven. Ze hebben opvallend veel aandacht voor een fiets die slotvast aan de kant van de weg staat.
Eén van de mannen doet een telefoontje met zijn GSM, waarna het tweetal ter plaatse blijft wachten.
Tien minuten later komt een donkerkleurige mono volume wagen aangereden, een ouder model, met rechthoekige lichten vooraan. Twee blanke dames stappen uit en laden de geparkeerde fiets in de laadruimte achteraan.
De mono volume gaat er vandoor. De 2 mannen gaan weer verder. Herkent u deze mensen of de mono volume wagen, of heeft u andere nuttige informatie in verband met deze georganiseerde fietsdiefstallen, aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119. E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be
Discretie wordt gewaarborgd.

De reportage met de beelden van de bewakingscamera's is vandaag, vrijdag 20/06/08, te zien op regionale tv ATV.

(DGJ-DJO/OAR-TP)