Ingezonden persbericht


BOEKPRESENTATIE

Hoogeveen, 20 juni 2008

Uitreiking boek Diabetes mellitus bij opening Bethesda Diabetes Centrum

Deze week opende oud-volleybalspeler Bas van de Goor het nieuwe Bethesda Diabetes Centrum in Hoogeveen. Bij deze gelegenheid kreeg hij uit handen van Kees Donkervoort, voorzitter Raad van Bestuur van Ziekenhuis Bethesda, het nieuwe boek Diabetes mellitus, geschreven door dr. Adriaan Kooy (zie hieronder). Ook alle andere 150 genodigden kregen een exemplaar van dit nieuwe handboek.

Het Bethesda Diabetes Centrum is gebaseerd op drie pijlers, die als belangrijk fundament fungeren:

- de zorgcarrousel voor mensen met diabetes (zorg);
- het kenniscentrum voor de huisarts en andere diabetesprofessionals (onderwijs);

- het researchcentrum voor de innovatie van de diabeteszorg, ook als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe behandelingen en nieuw behandelingsstrategieën (onderzoek).

Zojuist verschenen

Diabetes mellitus

Diagnostiek, complicaties en behandeling / een handboek met nieuwe perspectieven Dr. A. Kooy

Diabetes mellitus is meer dan suikerziekte; het is feitelijk een vaataandoening veelal leidend tot een hartinfarct, een beroerte of andere vasculaire complicaties. Inzichten in nieuwe behandelingsmogelijkheden helpen ons bij het zoeken naar de optimale therapie. Maatwerk voor de individuele patiënt is dan cruciaal. Naast een nauwgezette glucoseregulatie wordt in toenemende mate accent gelegd op een intensief cardiovasculair risicomanagement. De richtlijnen daarvoor zijn de laatste jaren herhaaldelijk aangescherpt.

Diabetes mellitus is een praktijkgericht handboek met de meest recente inzichten over de preventie, opsporing en behandeling van diabetes. Gezien de duidelijke toename van het optreden van 'pre-diabetes' en diabetes in onze samenleving, kunnen deze inzichten populatiebreed bijdragen aan een aanzienlijke afname van cardiovasculaire ziekte en sterfte. Actuele kennis en een effectieve zorgstructuur met een constructieve samenwerking tussen de eerstelijns- en tweedelijnsgezondheidszorg zijn daarbij duidelijk van meerwaarde.

Auteur: Dr. A. Kooy
ISBN: 978 90 856 2024 2
Omvang: 196 pagina's
Uitvoering: genaaid, gebonden
Prijs: ¤ 49,50


Bestellen:

Diabetes / druk 1
Diabetes / druk 1
A. Kooy, Watkins, P.J. & A. Kooy