PERSBERICHT, 30 mei 2008

AMSTERDAM WEER IN DE BAN VAN GOLF!
Kom op 20 juni 2008 naar het Hotel Piet Hein Vondelpark Open 2008

In het hart van Amsterdam organiseert Junior Kamer Amsterdam voor de 14e keer een uniek 'urban golf' toernooi. Op vrijdag 20 juni 2008 wordt het Vondelpark omgetoverd in een professionele 18 holes golfbaan met een PAR 68 en een totale lengte van 2150 meter. De golfers slaan onder andere af van de Van Baerle Brug. Het park blijft tijdens het evenement gewoon open voor publiek! De opbrengst van het Hotel Piet Hein Vondelpark Open 2008 is bestemd voor het Vondelpark. De opbrengsten komen ten goede aan diverse renovatie werkzaamheden in het Vondelpark.

JUNIOR KAMER AMSTERDAM
Junior Kamer Amsterdam (www.jkamsterdam.nl) is de organisator van dit unieke toernooi. Een project als het Hotel Piet Hein Vondelpark Open is waar Junior Kamer voor staat. Het gezamenlijk uitvoeren van projecten door jonge ondernemende mensen. Vaak zijn deze projecten gekoppeld aan een goed of maatschappelijk doel.

OPBRENGST
De Junior Kamer Amsterdam initieerde dit unieke golf evenement voor het eerst in 1994 met het doel om geld in te zamelen voor de renovatie en het behoud van het Vondelpark. Sindsdien hebben de jaarlijkse toernooien ruim E 200.000 opgebracht. Met deze gelden zijn onder andere de Willemsparkbrug en de Muziekkapel gerestaureerd. Ook is een bijdrage geleverd aan speeltoestellen voor gehandicapte kinderen in het park. De opbrengsten van 2008 zijn bestemd voor de Stedenmaagd, het beeld bij de ingang van het park aan de Stadhouderskade.

Wij nodigen u van harte uit het meest unieke golftoernooi van
Nederland eens van dichtbij mee te maken!

WAAR, WANNEER EN HOE LAAT?
Vondelpark Amsterdam, op vrijdag 20 juni 2008
De opening vindt plaats om 7:30 uur 's ochtends. Het eerste team vertrekt om 8:00 uur en het toernooi duurt tot circa 12:00 uur. Daarna volgt in Hotel Piet Hein (Vossiusstraat 52) een borrel met aansluitend een lunch. Tijdens de middag wordt de opbrengst van dit jaar bekend gemaakt en worden de prijzen (zoals bijv. een diamant van Gassan Diamonds) uitgereikt.

TOPKOK MARIO UVA

Als kroon op de dag verzorgt Restaurant Mario aan de Neck een drie-gangen lunch voor alle deelnemers en sponsoren. Mario Uva is de Italiaanse topkok die met zijn zoon Allessandro dit restaurant runt. Centraal staat de kwaliteit van de producten die Mario zelf uit Italië haalt. Elke twee weken rijdt hij naar de markt in Aosta om inkopen te doen. Ristorante Mario Uva, te Neck, zie voor meer informatie www.mariouva.nl.

DEELNEMERS

Naast ruim dertig bedrijfsteams verwelkomen wij dit jaar weer de nodige bekende Nederlanders. Alle teams strijden die dag om de wisselbokaal. Wilt u deelnemen? Dat kan nog! Geef u op via www.vondelparkopen.nl bij 'inschrijven'.

SPONSORS

Junior Kamer Amsterdam (www.jkamsterdam.nl) is de organisator van dit unieke toernooi. Naast hoofdsponsor Hotel Piet Hein (www.hotelpiethein.nl), de vele andere sponsors, zijn Holland Casino en Montagne Services bijzondere partners van het Hotel Piet Hein Vondelpark Open 2008.

INFORMATIE

Kijk voor meer informatie op www.vondelparkopen.nl.
Wilt u komen, heeft u andere vragen, of wenst u beeldmateriaal te ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Hedwig van Gastel, tel 06 - 11320929, of mail golf@vondelparkopen.nl.

---- --