Ingezonden persbericht

Dertienjarige Delftenaar lanceert 102 waterraketten

De jeugd heeft de toekomst. En in Delft is die toekomst al snel te vinden in de technische hoek. In de categorie Jong Talent richten morgen, vrijdag 20 juni, alle ogen zich op de 13-jarige VWO-scholier Boyan Slat. Boyan doet dan namelijk een gooi naar een wereldrecord: de lancering van maar liefst 102 waterraketten.

Boyan Slat werkte bijna een jaar lang aan het ontwikkelen en bouwen van zijn lanceersysteem. Boyan experimenteert al vanaf 2005 met raketsystemen op basis van natuurlijke grondstoffen, zoals bakpoeder en azijn. Vanaf 2006 is de aandacht geheel gefocust op waterraketten. Inmiddels heeft zijn lanceerinrichting, die ooit begon met een fietspomp en een kurk, zich verder verfijnd tot de zelfontworpen Bazooooka Mk6.

Voorlopig hoogtepunt in zijn nog jonge carrière is de lancering van 102 waterraketten op het sportveld van zijn school, het Grotius College in Delft. In een spectaculaire show zullen de waterraketten vanaf 16.00 uur op muziek en met veel 'special effects' worden gelanceerd.

vrijdag 20 juni, 16.00 uur
Sportveld Grotius College
Juniusstraat 8, Delft
gratis entree

zie ook Boyan's website: http://www.wetenschapvoordummies.com