Gemeente Wijdemeren


Actie voor bibliobus

8 kinderen afkomstig van verschillende basisscholen in Wijdemeren hebben meer dan 1200 handtekeningen en een zelfgemaakte bibliobus aan wethouder Schenkkan aangeboden.

Het actiecomité Zij kwamen samen met hun ouders op hun vrije woensdagmiddag naar het gemeentehuis om te demonstreren tegen het verdwijnen van de bibliobus. Nout Bakker, leerlinge van de Regenboogschool, voerde het woord en vertelde dat zij bang is dat kinderen minder gaan lezen als zij voor het lenen van boeken naar Hilversum moeten fietsen. Nout: als je de hele dag op school hebt gezeten, ga je niet helemaal op de fiets naar Hilversum.

Indrukwekkende lijst
Na het in ontvangst nemen van de indrukwekkende lijst handtekening en de bibliobus liet de wethouder Nelleke Schenkkan weten het ook erg te vinden als de bibliobus uit de dorpen verdwijnt. Zij beloofde de kinderen zich in te spannen om dit te voorkomen. De handtekeningen laat zij op de eerstvolgende raadsvergadering aan de gemeenteraad zien. Ook heeft zij de kinderen uitgenodigd naar de commissievergadering van augustus te komen om te vertellen wat de bibliobus voor hen betekent. Dan bespreekt de commissie Maatschappelijke Zaken de toekomst van de bibliotheek in Wijdemeren. (19-06-2008)