Deelgemeente Charlois Rotterdam

Wandeling door Charlois

Wilt u aanstaande zaterdag meedoen aan een wandeling door groen Charlois met een historisch tintje? De gemeente Rotterdam heeft 2008 uitgeroepen tot Groenjaar. De historische instellingen van de dorpen van Rotterdam, verenigd in de Stichting Rotterdam is vele dorpen hebben afgesproken om op dorpendag, zaterdag 21 juni, een groen ommetje in de dorpen te organiseren. Voor het rondje Groen Charlois organiseren Stichting Ons Rotterdam en Stichting Historisch Charlois een wandeling.

De wandeling begint om 12.00 uur bij Stichting Ons Rotterdam, Kerkwervesingel 53 in Pendrecht. De wandeling voert langs diverse historische plekken, en via de kinderboerderij en de botanische tuin naar de oudheidkamer van Stichting Historisch Charlois op de Grondherendijk 84. Net als op het startpunt kunt u daar een historische expositie bekijken en een kopje koffie drinken. Daarna wordt via een andere route teruggewandeld naar de Kerkwervesingel. De heenweg is ongeveer 4 km lang, de terugweg iets korter.

Loopt u ook mee? U hoeft zich niet aan te melden. Wie mee wil lopen, kan zich vanaf 11.30 uur melden aan de Kerkwervesingel.