Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 21-06-2008

Aanrijding tussen brommobiel en auto

ASSEN Een 76-jarige vrouw uit Assen reed vrijdagmiddag met haar brommobiel over het fietspad vanuit de Graswijk richting de Beilerstraat. Vanuit de richting van het station kwam een 84-jarige man uit Hoorn rijden in een personenauto. Volgens deze bestuurder stak de vrouw plotseling de weg over. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw viel met haar brommobiel om. Zij is vermoedelijk met een hoofdwond naar het ziekenhuis in Assen vervoerd. Haar brommobiel is afgesleept.(BPS 08-147233)

Drie autos betrokken bij aanrijding
GIETEN Rond 16.30 uur heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden op de N33. Een 53 jarige bestuurder van een auto uit Winschoten zag te laat dat het verkeer voor hem stil stond. Hij remde en stuurde naar rechts, maar kon een aanrijding met een 34-jarige bestuurster uit Assen (die voor hem stil stond) niet meer voorkomen. Een botsing was het gevolg. De auto van de vrouw uit Assen schoot naar links en kwam op de linker weghelft terecht. Een botsing met een 37-jarige bestuurder uit Hoogezand, die uit tegengestelde richting (Gieten) kwam was het gevolg. De bijrijdster uit deze auto, een 40-jarige vrouw uit Hoogezand, is met pijn op de borst naar het Martiniziekenhuis in Groningen vervoerd. De drie voertuigen zijn afgesleept. Het overige verkeer heeft nog een behoorlijke tijd last gehad van verkeershinder als gevolg van het ongeval. (Noot voor de media: na contact met de meldkamer leek dit ongeval in eerste instantie minder ernstig dan nu uit de mutatie blijkt. Hierdoor zijn journalisten vrijdagavond helaas op het verkeerde been gezet.) (BPS 08-147311)

Rijden onder invloed
VEENOORD Vrijdagavond hebben agenten een 50-jarige bestuurder van een brommobiel uit Schoonebeek aangehouden op de Industrieweg wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 515 ugl. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren en er is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-147300)

ERM Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 55-jarige bestuurder van een personenauto uit Emmer Compascuum aangehouden aan de Boerdijk. De man blies op het bureau 560 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.(BPS 08-147361) NIEUW AMSTERDAM Vrijdagavond is een 26-jarige bestuurder van een personenauto uit Klazienaveen aangehouden. Hij blies op het bureau 685 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bovenstaande drie aanhoudingen maakten deel uit van een grote verkeerscontrole op diverse locaties in Coevorden en Nieuw Amsterdam. Van 657 bestuurders is een blaastest afgenomen. Drie bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Eén fietser is bekeurd wegens het fietsen zonder licht. (BPS 08-147288)

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 40-jarige bestuurder van een personenauto uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man werd aangehouden op de Hoofdstraat. Op het bureau blies hij 330 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 08-147346)
RODEN Een 42-jarige man uit Groningen is vrijdagavond op het Oosteinde aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 300 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. De aanhouding maakte deel uit van een grote controle die de politie samen met medewerkers van Veilig Verkeer Nederland op diverse plaatsen in Roden en Zuidlaren heeft gehouden. De controle vond plaats tussen 16.00 uur en 23.30 uur. Van 487 bestuurders zijn blaastesten afgenomen. Bovengenoemde bestuurder was de enige die te veel heeft gedronken.

Rijbewijs ingevorderd van hardrijder
NIEUW WEERDINGE De politie heeft donderdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige man uit Hardenberg. De man reed met een snelheid van 140 km/uur (na correctie) over de Oude Weerdingerdijk.(BPS 08-147047)

Politie controleert in verkeer
ASSEN Een 30-jarige man uit Smilde kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een bekeuring voor het rijden zonder geldig rijbewijs, het rijden zonder geldige APK en verzekering voor de auto. Hij werd staandegehouden aan het Amelte.(BPS 08-147354)
HOOGEVEEN Tijdens een verkeerscontrole in Assen hebben agenten bekeuringen uitgedeeld wegens het niet handsfree bellen (3x), het rijden door rood licht (1x), het rijden zonder rijbewijs (1x) en het niet voldoende zichtbaar hebben van de kentekenplaat (1x).(BPS 08-147315)

Fietsendief aangehouden

HOOGEVEEN Agenten hebben vrijdagavond een 24-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van diefstal van fietsen. Getuigen hadden de politie gebeld met de mededeling dat een verdachte man meerdere fietsen apart had gezet op het Beukemaplein, vermoedelijk omdat hij ze wilde stelen. Op basis van getuigenverklaringen konden agenten de verdachte aanhouden aan de Hoofdstraat. Na verhoor bekende de man de diefstal van één fiets. Voor de rest ontkende hij. De man is heengezonden, maar kreeg een dagvaarding mee naar huis.(BPS 08-147297)

Diefstal bij bedrijf
ZUIDLAREN In de nacht van donderdag op vrijdag zijn vijf laptops weggenomen bij een bedrijf aan de Stationsweg. Door een deur te vernielen, wist men binnen te komen. De politie doet onderzoek. (BPS 08-147092)

Agressieve winkeldief aangehouden
ASSEN Agenten hebben vrijdagmiddag een 31-jarige vrouw uit Assen aangehouden aan de Bremstraat. De vrouw werd verdacht van winkeldiefstal en mishandeling. Medewerkers van de winkel hadden de vrouw staandegehouden omdat ze pakken ossehaas zou hebben weggenomen. Tijdens de staandehouding werd de verdachte agressief. Ze beet een winkelmedewerker in haar hand en vernielde de bril van een andere medewerker. Bovendien werd laatstgenoemde met een pen in zijn hand gestoken. Beide medewerkers doen aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-147257)

Drie mannen aangehouden

NIEUWEROORD De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Nieuweroord, een 16-jarigen jongen uit Noorscheschut en een 49-jarige man ut Nieuweroord. Aan de Wall Bakestraat vond een feest plaats. Op een bepaald moment is er ruzie ontstaan en zijn twee autos van buurtbewoners vernield. Het is niet duidelijk wie deze vernielingen heeft gepleegd. De 49-jarige man en de 22-jarige worden hiervan verdacht. Daarnaast zou de oudere man de 22-jarige hebben geslagen. Omdat de feiten en omstandigheden vannacht niet duidelijk werden, zijn beiden ingesloten voor verhoor. De 16-jarige jongen probeerde de aanhouding van de 49-jarige man te beletten en is, na meerdere waarschuwingen van de agenten, aangehouden. De jongeman is direct gehoord en heengezonden. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 08-147338)

Brand in woning
WESTERBORK Vrijdagavond rond 18.45 uur is brand ontstaan in een woning aan de Nijkampen. De 51-jarige bewoner bevond zich nog in de woning. Hij is door de brandweer uit de woning bevrijd en met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Onderzocht wordt hoe de brand is ontstaan. (BPS 08-147264)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.