Gemeente Zoetermeer

Kleurrijke rondleiding natuurtuin

De natuurtuin staat volop in bloei. Wie wil genieten van de bloeiende margriet, verschillende soorten klavers, geel nagelkruid en roze dagkoekoeksbloemen, kan zondag 22 juni deelnemen aan een rondwandeling in de natuurtuin onder leiding van een natuurtuingids. De wandeling start om 14.00 uur bij infocentrum 't Westpunt in het Westerpark (ingang Westerpark vanaf de Turfberg) en duurt ongeveer een uur.

Verschillende landschappen

In de natuurtuin zijn op kleine schaal landschappen aangelegd die van oudsher en nu nog steeds te zien zijn in en om Zoetermeer. Bezoekers zien bijvoorbeeld het poldertje, het griend en de akkertjes. Dankzij deze verschillende landschappen is in de natuurtuin een grote verscheidenheid aan wilde planten te bewonderen, en daardoor ook vogels, insecten en kleine zoogdieren.

Meer informatie

Deelname aan de rondleiding is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor meer informatie kunnen geĂŻnteresseerden bellen naar 079-341 6896 of e-mailen naar natuurtuin@xs4all.nl.