Gemeente Nijmegen

Multicultureel muziekproject van Nijmeegse wijken

19/06/2008

Bewoners uit de Wolfskuil, het Willemskwartier en Waterkwartier hebben samen een bijzondere cd gemaakt. Op `Nieuwe Tonen' staan nieuwe Nijmeegse levensliederen, op basis van de verhalen van mensen uit de wijken. Zang en muziek worden uitgevoerd door muzikale wijkbewoners met verschillende culturele achtergronden.

De levensliederen vertellen de verhalen van zo'n vijfendertig wijkbewoners over bijvoorbeeld vriendschap, opvoeding en gezelligheid in de wijk, maar ook over sloop, of vluchten uit het vaderland. Iraanse, Nederlandse en Turkse muzikanten en zangers uit de wijken, amateurs en professionals, brengen deze liederen uit het hart tot leven.

Wethouder Lenie Scholten van Integratie neemt zondag 22 juni om 14.00 uur de eerste cd in ontvangst tijdens de Trots op de Wijkdag in het Willemskwartier (Hermesterrein). Aansluitend zijn enkele liederen te horen. Op zondag 29 juni treden de muzikanten op in het Waterkwartier om 13.30 uur (café De Tunnel, Marialaan 51, entree EUR 3,50). Op zondag 6 juli om 15.00 uur is er een optreden in de Wolfskuil (zaal Elmaran, Nieuwe Nonnendaalseweg 161, entree EUR 3,50). De cd is vanaf 29 juni tijdens optredens en bij de wijkposten te koop voor 10 euro. Dit gaat naar een goed doel: een multifunctioneel voorzieningenhart dat stichting Jambo in Kakoneni in het oosten van Kenia wil opzetten.

Met de zogenaamde Pechtoldgelden voor sociale herovering heeft de gemeente Nijmegen het Beurt aan de Buurtproject opgezet. In dit project hebben bewoners ideeën aangeleverd voor verbetering van de leefbaarheid van Wolfskuil, Waterkwartier en Willemskwartier, bijvoorbeeld op het gebied van groen, ontmoeting, jeugd, sport en spel. Nieuwe Tonen is één van de uitwerkingen van ideeën uit Beurt aan de Buurt.