NPS/VARA/VPRO

21 juni 2008

Buitenhof 22 juni 2008
Zondag, 12.05 uur, Nederland 1.

> Ierse Nee biedt nieuwe kansen

Staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans ziet nieuwe kansen voor Europa ondanks het Ierse Nee. Het continent lijkt mede dankzij onderlinge samenwerking opmerkelijke veerkracht te tonen in de economische crisis. Hij legt uit waarom volgens hem de bevolkingen van Ierland, Tjechie - en eerder Nederland en Frankrijk - grote moeite hebben met het nieuwe verdrag van Lissabon. En moeten landen die langere tijd voor vertraging zorgen bij het Europese integratieproces gevraagd worden de EU te verlaten?

> De Leeuw van Vlaanderen

België mag dan al geruime tijd in een politieke crisis verkeren, met Vlaanderen gaat het goed. De economie draait als een tierelier en er is sprake van een nieuw Vlaams zelfbewustzijn. Niet alleen ten aanzien van de Walen, maar ook ten aanzien van de 'Hollanders'. Is er aan onze zuidgrens een nieuw land ontstaan, maar hebben wij dat alleen nog niet in de gaten? In Buitenhof Kris Peeters, minister-president van Vlaanderen, over de relatie tussen Vlaanderen en Nederland.

> Een markante bankier

Na ruim 34 jaar bankieren houdt Rabobank-bestuurder Hans ten Cate het voor gezien. In die tijd werkte hij als topbankier voor ABN AMRO en later de Rabobank. In Buitenhof een gesprek over risico nemen en internationaal bankieren. Over het verschil tussen ABN AMRO en de Rabobank. Over wat voedsel met bankieren te maken heeft.

meer >>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 22 juni, 12.05 uur, Nederland 1.

Presentatie: Rob Trip Columnist: Jos de Beus
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Lieke Hagebeuk, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip. Colofon en service-info>>

Uitzending: 22 juni 12.05 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.

Bekijk hier de uitzending van zondag 15 juni: De stijl van de leider