Gemeente Breda

Een nieuw hart voor Hoge Vucht

Mogelijke herontwikkeling winkelcentrum en omgeving

Dit is een gezamenlijk persbericht van Singelveste, Stichting Elisabeth, Fortis Vastgoed Ontwikkeling en de gemeente Breda

Gemeente Breda, Woningcorporatie Singelveste, zorgaanbieder Stichting Elisabeth en Fortis Vastgoed Ontwikkeling tekenen vandaag een intentieovereenkomst om de haalbaarheid voor een nieuw Hart van de wijk te onderzoeken.

Eerdere plannen voor herontwikkeling van het winkelcentrum Hoge Vucht en de omgeving zoals beschreven in de Ontwikkelingsvisie Hart van de Wijk dateren uit 2003. Na aankoop van het winkelcentrum door belegger Fortis Vastgoed Vermogensbeheer in 2006, hebben Singelveste, Stichting Elisabeth, de Gemeente Breda en Fortis Vastgoed Ontwikkeling in 2007 de plannen opnieuw opgepakt.

Het gebied moet nog meer het kloppende hart van de wijk worden en een sterkere rol gaan vervullen voor de inwoners van Hoge Vucht en de omliggende wijken, aldus wethouder Henk Snier van Wijkontwikkeling. De ambitie richt zich op het moderniseren en versterken van het winkelcentrum, het realiseren van een meer divers woningaanbod in de wijk, het moderniseren van zorgcentrum Vuchterhage en het opwaarderen van de omgevingskwaliteit in het gebied. Doel van de herontwikkeling is een centrale ontmoetingsplek voor de wijk, waar wonen, werken, winkelen, zorg én sociale voorzieningen samenkomen.

Het gaat om Hoge Vucht, een wijk uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Belangrijke functies zijn het winkelcentrum de Hoge Vucht, grotendeels in eigendom van Fortis, het zorgcentrum Vuchterhage, eigendom van Stichting Elisabeth en een groot aantal woningen, eigendom van woningcorporatie Singelveste en Fortis. Met het ondertekenen van een intentieovereenkomst spreken de partijen af een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar de mogelijke herontwikkeling en uitbreiding van de verschillende functies in het gebied. De komende maanden wordt een aantal uitgangspunten geformuleerd, getoetst op financiële haalbaarheid en een zogenoemd stedenbouwkundig schetsplan opgesteld.

Ook bewoners en andere belanghebbenden worden bij deze plannen betrokken, Daartoe organiseert de gemeente in samenwerking met Singelveste de wijktafel Hart van de wijk. Bewoners ontvangen daarvoor te zijner tijd een uitnodiging. In overleg met winkeliers en ondernemers worden met hen aparte avonden georganiseerd.

De betrokken partijen verwachten dat er medio 2009 duidelijkheid is over de haalbaarheid van deze herontwikkeling.

Over Woningcorporatie Singelveste:
www.singelveste.nl

Over Stichting Elisabeth:
www.elisabethbreda.nl

Over Fortis Vastgoed Ontwikkeling
Fortis Vastgoed Ontwikkeling is een professionele, slagvaardige en betrouwbare vastgoedontwikkelaar. Wij verdiepen ons in de markt en de lokale situaties met oog voor lange termijn perspectieven. Onze formules zijn aansprekend voor zowel de belegger die rendement als hoogste goed ziet, alsook de gebruiker die wij pasklare huisvesting bieden. Wij zoeken voor iedere specifieke situatie een oplossing die aansluit bij maatschappelijke ontwikkelingen en de leefbaarheid van de omgeving vergroot. Meer informatie is beschikbaar op www.fortisvastgoed.nl

Fortis Vastgoed Ontwikkeling maakt deel uit van Fortis Verzekeringen Nederland. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,3 miljard (29/02/2008), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Samen met ABN AMRO zijn wij aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 85.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com.

Breda, 21 juni 2008