Politie Kennemerland

Nieuwsberichten Kennemerland

Kennemerland, 22-06-2008

Motorrijder gewond na val

BEVERWIJK, 21 juni - Een 56-jarige motorrijder uit Zierikzee is zaterdag gewond geraakt na een val met zijn motor. De Zeeuw maakte met een aantal motorrijders een toertocht en kwam rond 10.40 uur op de Parallelweg ten val. Hij brak zijn enkel en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Bejaarde man gewond na aanrijding

OVERVEEN, 21 juni - Een 80-jarige Haarlemmer is zaterdag zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Elswoutlaan. De man reed rond 16.00 uur met zijn auto frontaal tegen een boom. De man was in een bocht van de weg rechtdoor gereden. De man heeft hierbij een gebroken schouder en arm en mogelijk inwendig letsel opgelopen. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Man gewond na aanrijding

HEEMSKERK, 21 juni - Een 62-jarige man uit Beverwijk is zaterdagavond rond 22.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed met hoge snelheid over de Communicatieweg en raakte de macht over zijn stuur kwijt. Hij knalde daardoor frontaal op een rioolpijp langs de weg. De man werd uit zijn auto geslingerd en raakte gewond. Zijn auto is volledig vernield. De Beverwijker had alcohol gebruikt maar weigerde medewerking aan een blaastest. Uiteindelijk is in het ziekenhuis een bloedproef bij hem afgenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding.

Dure zadels gestolen bij inbraak

HAARLEM, 20 juni - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een ruitersportcentrum aan de A. Hofmanweg in de Waarderpolder. De eigenaar van de zaak werd wakker van het alarm maar heeft geen onregelmatigheden gezien. Ook zijn twee waakhonden zijn niet aangeslagen. De volgende ochtend merkte hij dat er was ingebroken in de zadelkamer. Hierbij zijn negen dure zadels gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Man aangehouden voor tanken zonder betalen

ZANDVOORT, 21 juni - Rond 13.20 uur werd gemeld dat een man bij een tankstation aan de A. Gerkestraat had getankt en zonder te betalen was weggereden. Politiemensen zijn op zoek gegaan naar de auto en de verdachte. Ze troffen de auto na enig zoeken aan op de Kleverlaan in Haarlem. De bestuurder is direct aangehouden. Hij bleek een 18-jarige Haarlemmer. De man is meegenomen naar het bureau en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrouw in woning bedreigd

NIEUW VENNEP, 21 juni - Zaterdagochtend is een vrouw in haar flatwoning aan de Verdilaan bedreigd door een gewapende man. De man belde rond 08.10 uur aan in de centrale hal van de flat. De man meldde zich met een smoes en kwam naar de voordeur van de woning van de vrouw. Toen ze opendeed drong de man de woning binnen, bedreigde de vrouw met een wapen en eiste geld. De vrouw begon te schreeuwen waardoor de verdachte zonder buit weg is gelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader en naar mogelijke mededaders die in de centrale hal zijn gebleven. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuw Vennep, tel. 0900-8844.

Jongen beroofd en mishandeld

NIEUW VENNEP, 21 juni - Een 18-jarige jongen uit Hoofddorp is rond
01.30 uur op het kermisterrein aan de Zuiderdreef in elkaar geslagen en beroofd. Hij is hierbij met een bierfles op zijn hoofd geslagen en heeft een fikse hoofdwond opgelopen. De jongen stond achter de feesttent te plassen toen hij door een groep van vijf jonge mannen werd bedreigd. Hij ging er vandoor en probeerde zich te verstoppen in wat bosjes. Daar werd hij gevonden, eruit gesleurd en meegenomen. Hij vroeg voorbijgangers om hulp maar niemand reageerde. Op het kermisterrein is hij geslagen en geschopt, is zijn portemonnee leeggemaakt en is hij met de fles op zijn hoofd geslagen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen van de geweldpleging en beroving contact op te nemen met de politie in Nieuw Vennep, tel. 0900-8844.

Vandaal aangehouden

LISSERBROEK, 22 juni - Alerte getuigen meldden rond 02.50 uur dat jongeren bezig waren met het vernielen van een bushokje aan de Lisserbroekerweg. Agenten werden aangesproken door twee mannen uit Lisserbroek die vertelden bonkende geluiden te hebben gehoord bij het bushokje. Omdat er de laatste tijd regelmatig vernielingen zijn aangericht zijn ze een kijkje gaan nemen. Ze zagen dat een jongen een ruit van het bushokje stuk stond te trappen. Ze hebben hem hierop aangesproken en hem vastgegrepen maar de jongen ging er met zijn vrienden vandoor. De mannen zijn samen met de agenten op zoek gegaan naar de verdachte. Ze troffen de jongen in de buurt aan. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte was een 16-jarige jongen uit Nieuw Vennep. Hij heeft de vernieling bekend. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Geweldpleger aangehouden

HAARLEM, 21 juni - Surveillerende politiemensen werden rond 01.15 uur op het Klokhuisplein aangesproken door een 35-jarige Haarlemse die vertelde zonder enige aanleiding in haar gezicht te zijn geslagen door een haar onbekende man. Na enig zoeken troffen de agenten in de buurt een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd door de vrouw herkend als de verdachte. De man bleek een 29-jarige Haarlemmer. Hij is aangehouden en ingesloten. Een Mogelijk heeft hij meer mensen mishandeld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geweldplegers aangehouden

UITGEEST, 21 juni - Politiemensen werden rond 03.00 uur door medewerkers van een horecagelegenheid aan Westerwerf aangesproken. Ze vertelden dat ze kort tevoren zonder enige aanleiding door twee mannen waren mishandeld. Eén van de medewerkers had een stomp in zijn gezicht gekregen en had daardoor een gescheurde lip en een gezwollen gezicht, de ander was met een glas op zijn hoofd geslagen en had daardoor een flinke snee in zijn hoofd. De verdachten waren naar binnen gegaan maar zijn door beveiliging van het bedrijf naar buiten gehaald en aangehouden. Het waren twee mannen uit Heerhugowaard van 18 en 20 jaar. Ze zijn meegenomen naar het bureau en daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Geweldpleger aangehouden

HAARLEM, 21 juni - Rond 22.15 uur werd gemeld dat in een horecagelegenheid aan de Zijlsingel iemand was mishandeld. Agenten werden aangesproken door een medewerker die aangaf dat iemand een kopstoot had uitgedeeld. Hij wees de verdachte aan zodat die direct kon worden aangehouden. Het bleek dat de man ruzie had gezocht. Toen iemand hem aansprak op zijn gedrag had hij direct een kopstoot gegeven. De verdachte was een 29-jarige Haarlemmer. De man is meegenomen naar het bureau en daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geweldplegers aangehouden

ZWANENBURG, 22 juni - Politiemensen stonden rond 01.20 uur bij de ingang van de feesttent aan de Populierenlaan. Daar zagen ze dat er een vechtpartij ontstond tussen drie mannen en de beveiliging. De agenten grepen in hebben direct één van de vechtersbazen vastgepakt. De man verzette zich hevig en de agenten hebben uiteindelijk pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. Ook de andere twee geweldplegers zijn aangehouden. De verdachten waren een 30-jarige man uit Almere, een 21-jarige Diemenaar en een 30-jarige Amsterdammer. Ze zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schermutseling in café

HOOFDDORP, 22 juni - Rond 01.45 uur werd gemeld dat er een steekpartij was in een café aan het Marktplein. In de zaak troffen de agenten een groep beschonken cafébezoekers die het met elkaar aan de stok hadden gehad. Er zou zijn gestoken met een mes maar er was niemand met een steekwond. Wel waren er enkele bezoekers licht gewond geraakt in de schermutselingen. De agenten hebben een 25-jarige Hoofddorper aangehouden omdat hij volgens de aanwezigen de aanstichter van de ellende was gewest. De man was zwaar onder invloed en zeer recalcitrant. Hij is ingesloten en er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de achtergronden van de schermutseling.

Politie zoekt getuigen van geweldpleging

HEEMSTEDE, 20 juni - Een 33-jarige vrouw uit Heemstede is vrijdagmiddag mishandeld door een 42-jarige Zandvoorter. De twee hadden het met elkaar aan de stok gekregen naar aanleiding van een verkeerssituatie. Dat is begonnen op de Binnenweg in Heemstede waarna de man de vrouw is gevolgd en uiteindelijk op de Zandvoortselaan van haar fiets heeft getrapt en in elkaar heeft geslagen. De vrouw heeft hierbij een hersenschudding en de nodige kneuzingen opgelopen. De man is na de mishandeling naar huis gegaan maar daar door de politie aangehouden. Hij ontkent de vrouw te hebben mishandeld. De politie zoekt daarom mogelijke getuigen van het voorval zich te melden. Ze worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heemstede, tel. 0900-8844.

Hennepdrogerij in woning

SANTPOORT-NOORD, 20 juni - Politiemensen hebben een onderzoek ingesteld in een woning in de Hyacintenstraat omdat daar mogelijk een hennepdrogerij in gebruik zou zijn. De agenten troffen in de schuur een speciale droogkast met meerdere kilo's gedroogde wiet. Alles is in beslag genomen. De bewoner is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geweldplegers aangehouden

HAARLEM, 22 juni - Rond 02.00 uur werd gemeld dat er werd gevochten in een bar aan de Brouwersvaart. De agenten troffen een groep Polen die het aan de stok hadden gehad met een groep Slowaken. Omdat niemand aangifte wenste te doen hebben de agenten de partijen gescheiden en weggestuurd. Even later zagen de agenten dat de groep Polen toch weer de confrontatie zocht met de Slowaken. Een groep agenten heeft de groep Polen weggedreven over en hierbij gebruik gemaakt van de wapenstok. Korte tijd later ging het toch weer mis. Uiteindelijk zijn drie mannen met wie geen land te bezeilen was aangehouden. Het waren Polen van 28, 29 en 33 jaar, allen zwaar onder invloed van alcohol. Ze zijn ter ontnuchtering ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Politietoezicht bij feesten

UITGEEST, 21 juni - Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toezicht gehouden bij twee feesten in een horecagelegenheid aan Westerwerf. Het toezicht is bedoeld om vernielingen van jeugdige bezoekers van feesten na afloop op weg naar huis tegen te gaan. Op deze zogenaamde loop- en slooproutes vernielt dronken jeugd andermans eigendommen. Om dit tegen te gaan is door de politie het project 'wakkere ouders' opgezet. Daar waar jongeren die overtredingen begaan doorgaans alleen een bekeuring krijgen, worden ze nu aangehouden en worden hun ouders wakker gebeld om hen in kennis te stellen van het gedrag van hun kinderen. Dit om hen te confronteren met de overlast die anderen hiervan ondervinden. Vrijdagnacht hebben politiemensen 26 jongeren aangehouden, onder wie 16 minderjarigen. Ze maakten zich veelal schuldig aan het op straat gebruiken van alcohol.