Politie Drenthe

Zondag

Assen, 22-06-2008

Verlaten plaats ongeval
EMMEN Zaterdagmiddag rond 16.15 uur is er een aanrijding geweest aan de Oosterveldsestraat tussen een personenauto en een lichtmast. Mogelijk is te hard rijden de oorzaak, aldus de getuigen. De bestuurder probeerde na de aanrijding zijn auto nog aan de praat te krijgen, maar dat wilde niet lukken. Daarna heeft hij de plaats van het incident verlaten zonder de politie te bellen. Agenten hebben meerdere getuigen gehoord over de aanrijding. De identiteit van de bestuurder is bekend bij de politie. Deze zal worden gehoord over de toedracht en het verlaten van de plaats van het ongeval. Het voertuig is afgesleept. (BPS 08-147477)

Twee autos betrokken bij aanrijding
ASSEN Een 54-jarige vrouw uit Oss reed zaterdagavond rond 19.30 uur op de afrit Assen-Centrum. De vrouw kwam vanaf de A28 uit de richting van Hoogeveen en nam de afrit. Ze wilde rechtsaf slaan richting het centrum van Assen, maar toen het licht op groen stond, reed ze rechtdoor de kruising over. Op dat moment botste ze tegen de auto van een 50-jarige man uit Menaldum. De man reed over de Balkenweg in de richting van de wijk Kloosterveen. Ook hij had groen licht. Deze bestuurder en zijn 81-jarige passagiere uit Assen zijn beiden met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis in Assen vervoerd. Laatstgenoemde vrouw zat bekneld in het voertuig. Beide autos zijn afgesleept. (BPS 08-147496)

Gezin betrokken bij eenzijdig ongeval

GIETEN Een gezin uit Duitsland raakte zaterdagavond rond 19.30 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval op de N33. De 40-jarige bestuurder reed richting Veendam. Op het viaduct bij Gieterveen kwam de auto in de berm en verloor hij de macht over het stuur. De auto botste tegen een boom en kwam op haar zij tot stilstand. De bestuurder raakte bekneld en is door de brandweer ui zijn voertuig bevrijd. De 38-jarige bijrijdster uit Aurich klaagde over pijn in haar pols en had diverse kneuzingen. Zij wist zelf uit de auto te komen. De twee kinderen die in de auto zaten, mankeerden niets. Het hele gezin is naar het UMCG in Groningen gebracht. De auto is afgesleept. (BPS 08-147509)

Rijden onder invloed
MEPPEL Agenten hebben zaterdag rond middernacht een 31-jarige man uit Staphorst op de Brouwerdwarsstraat aangehouden wegens het snorfietsen onder invloed. Op het bureau blies hij 335 ugl. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring.(BPS 08-147533) RODEN Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag drie scooterrijders door het rode licht rijden aan de Schoolstraat. Bovendien reden ze links langs een vluchtheuvel. De politie gaf diverse malen een stopteken, maar de drie gingen er vandoor. De agenten gingen naast één van de bestuurders rijden en gaven aan dat ze moesten stoppen. Deze bestuurder reed zonder helm. De agenten hadden de kentekens van twee scooterrijders genoteerd. Later die nacht is één van de scooters aangetroffen met daarbij de 17-jarige eigenaar uit Peize. Deze jongeman blies op het bureau 505 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens kreeg hij bekeuringen (totaal 500,-) voor het rijden door rood, het rijden zonder helm, het rijden op de verkeerde weghelft en het negeren van een stopteken van de politie. De andere scooterberstuurder krijgt vier bekeuringen thuis ter waarde van 400,-.(BPS 08-147629)
MIDLAREN In de nacht van zaterdag op zondag is een 47-jarige man uit Haren aangehouden op de Groningerstraat wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 310 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.(BPS 08-147579)
MIDLAREN Kort daarvoor kreeg een 44-jarige bestuurster uit Haren een bekeuring wegens het rijden onder invloed. Ook zij reed op de Groningerstraat en werd staande gehouden tijdens een verkeerscontrole. Op het bureau blies zijn 245 ugl. Zij kreeg ook een rijverbod.(BPS 08-147586)
KLAZIENAVEEN Agenten kregen in de nacht van zaterdag op zondag een melding van een eenzijdig ongeval aan de Kloostermanswijk OZ. De auto lag op haar zij. De bestuurder, die niet gewond raakte, verklaarde te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 720 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.(BPS 08-147603)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Agenten hebben zaterdagmiddag een jongen van 14 en 15 jaar oud uit Drachten aangehouden aan de Picassopassage op verdenking van winkeldiefstal. De jongens zouden een spijkerbroek hebben gestolen. Ze zijn ingesloten voor verhoor en zaterdagavond heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 08-147474)
HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 47-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van diefstal van drie paar schoenen uit een winkel aan de Hoofdstraat. De vrouw is ingesloten voor verhoor. Ze ontkent de diefstal. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de vrouw heengezonden met een dagvaarding. (BPS 08-147478)

Mannen aangehouden op verdenking van vernieling EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden bij een café aan de Kapitein Nemostraat. De 32-jarige en 37-jarige man, beiden uit Twist, zouden verlichting hebben vernield buiten het café. De portier had ze kort daarvoor de toegang ontzegd omdat ze een glas hadden vernield en omdat één van hen stond te wildplassen. Daarna hebben ze lampen vernield. De portier heeft ze staande gehouden en overgedragen aan de politie. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 08-147613)

Fietsendief aangehouden
EMMEN Een getuige meldde de politie dat er een fiets zou zijn vernield aan de Hegen in de nacht van zaterdag op zondag. Op basis van een getuigenverklaring troffen agenten drie jongens aan van 17, 18 en 20 jaar oud. Niemand kon vertellen wie de fiets had vernield. Nadat ze aangehouden waren, verklaarde de 18-jarige jongen op het politiebureau dat hij de fiets had gestolen en vernield. Hij is ingesloten voor verhoor. De andere twee zijn in vrijheid gesteld.(BPS 08-147630)

Jongen aangehouden
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag troffen agenten twee jongens al vechtend aan op de Hoofdstraat. Omstanders haalden de jongens uit elkaar. Eén van de jongens, een 18-jarige uit Hoogeveen werd helemaal wild en moest in bedwang worden gehouden. Eén van de agenten ter plaatse sprak de jongeman aan, maar toen keerde de verdachte zich tegen de agent en vloog hem aan. De verdachte, die onder invloed van alcohol, is geboeid, aangehouden en ingesloten voor verhoor.(BPS 08-147626)

Man aangehouden wegens mishandeling
BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Pesse aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16-jarige jongen uit Assen. De verdachte zou een kopstoot hebben uitgedeeld in een discotheek aan de Domoweg. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-147570)

Drie jongens aangehouden wegens vernieling

RODEN De politie heeft zondagmorgen rond 7.00 uur drie jongens aangehouden wegens vernieling van een bushokje aan het Oosteinde. Dankzij een verklaring van een getuige konden agenten de drie jongens aanhouden in de bus. Ze waren zojuist ingestapt in de bus naar Groningen. De buschauffeur kreeg een stopteken. De jongens werden meegenomen voor verhoor. (BPS 08-147372)

Man aangehouden wegens drugsbezit

KLAZIENAVEEN Agenten hebben zaterdagavond een 20-jarige jongen uit Klazienaveen aangehouden wegens drugsbezit. De verdachte werd aan de Langestraat aangetroffen met enkele zakjes hard- en softdrugs. De zakjes zijn inbeslaggenomen en worden getest. Volgens de verdachte gaat het om onder meer speed. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-147504)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.