Politie Zuid-Holland-Zuid

22/06 Hoeksche Waard

Dordrecht, 22-06-2008 o Persberichten district III

POLITIE HEEFT HET DRUK NA EK-VERLIES
HOEKSCHE WAARD - Na de EK wedstrijd Nederland - Rusland is het in de avond en nacht 21 en 22 juni op diverse plaatsen in de Hoeksche Waard onrustig geweest. De politie moest onder andere in Oud-Beijerland optreden bij het postkantoor waar een 21-jarige man werd aangehouden die geen voorrang verleende aan een overstekende voetganger. De man stapte uit zijn auto en er ontstond een woordenwisseling met de voetganger. Ook werden door baldadige jeugd planken van een schutting losgetrokken in de Oost Voorstraat en daarmee ruiten van een pand vernield. In de Peperstraat ontstond een opstootje met een aantal uitgaande jongeren. In de Spuisteeg ontstond onder invloed van alcohol een vechtpartij. Niemand werd aangehouden.
In de Kastanjelaan in Puttershoek werd na de vernieling van een ruit door een groep jeugd een 54-jarige man uit Puttershoek aangehouden. In Westmaas was het onrustig in de Koetsveldstraat toen er een opstootje ontstond bij de evaluatie van de wedstrijd.

VERKEERSONGEVAL
OUD-BEIJERLAND Op de busbaan tussen de Westdijk en Oud-Beijerland heeft in de nacht van zaterdag op zondag 22 juni een verkeersongeval tussen een bus en een fietser plaatsgevonden. De 45-jarige fietser reed zonder verlichting en onder invloed van alcohol op de busbaan richting Heinenoord. Kort voor de aanrijding probeerde de busschauffeur de fietser nog te ontwijken maar na een stevige remming en uitwijkmanoeuvre werd de fietser geraakt door de rechterbuitenspiegel en viel. Ambulancepersoneel namen de fietser met onbekend letsel mee naar het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.