Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Persinformatie

Datum: 22 juni 2008

Kenmerk: kt-130

Kwartfinale Oranje trekt in totaal 11 miljoen kijkers
Bereik thuis: 9,5 miljoen, bereik buitenshuis: 1,5 miljoen

De kwartfinale van het Nederlands elftal, gisteravond tegen Rusland, is in totaal door 11 miljoen voetbalfans gevolgd. Het gaat hierbij om de optelsom van alle kijkers die zowel thuis als buitenshuis de verrichtingen van Oranje via de televisie (minimaal 1 minuut aaneengesloten) volgden.

Het bereikgetal drukt uit hoeveel personen minstens iets van de wedstrijd, met een minimum van 1 minuut, hebben gezien. Nederland - Rusland werd in de thuissituatie gevolgd door 9,5 miljoen mensen. Daar komen nog eens 1,5 miljoen kijkers bij die buitenshuis (kroeg, vakantiehuisje, werk, etc.) naar deze wedstrijd hebben gekeken, zo blijkt uit aanvullend onderzoek van de afdeling Kijk - en Luisteronderzoek van de NPO. Het totale bereik komt daarmee dus op 11 miljoen kijkers.

Het bereikgetal van 11 miljoen moet niet worden verward met de gemiddelde kijkdichtheid van ruim 7,5 miljoen die vanochtend al bekend was. Dat getal drukt het aantal kijkers uit dat gisteravond gemiddeld gedurende de gehele wedstrijd Nederland - Rusland in een thuissituatie aan het kijken was.

De NOS heeft de exclusieve uitzendrechten van het EK voetbal. In totaal worden er 31 wedstrijden gespeeld. Ook nu Oranje is uitgeschakeld, zijn de resterende wedstrijden allemaal live te zien bij NOS Studio Sport op Nederland 1 en via NOS Internet: www.ek2008.nos.nl. Ook kunnen de wedstrijden live worden beluisterd bij NOS langs de Lijn op Radio 1

Noot voor redacties