Politie Zeeland


---


O-1259-2008 Aanhouding in Lewedorp
De politie heeft zaterdagavond in zijn woning een man uit Lewedorp aangehouden.
De man was verward en dreigde zichzelf te verwonden met een mes. Ook had hij de gaskraan van het fornuis opengedraaid en zat hij met een aansteker in zijn hand in de woonkamer. In verband met mogelijk ontploffingsgevaar was het belangrijk dat er snel actie zou worden ondernomen. De man reageerde niet op aanroepen van agenten waarna zij zijn woning binnengingen en de gaskraan dichtdraaiden. De verwarde man werd aangehouden en overgebracht naar Torentijd waar hij door een arts werd onderzocht.

W-1260-2008 Aanhoudingen na vechtpartij, Vlissingen
Op de parkeerplaats bij het winkelcentrum in Papegaaienburg vond zaterdag rond 01.00 uur een vechtpartij plaats tussen twee groepen. Hierbij raakten twee personen - een 22-jarige Middelburger en een 42-jarige Vlissinger - gewond. Per ambulance werden zij overgebracht naar het ziekenhuis maar mochten later na behandeling weer naar huis.
In het plaatselijke café was tussen beide groepen onenigheid ontstaan die buiten op straat uitmondde in een vechtpartij. Ter plaatse werden door de politie drie Vlissingers in de leeftijd van 23- t/m 30 jaar aangehouden en ingesloten in Torentijd. Zij zijn allen na verhoor inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek.

W-1261-2008 Motorrijder onderuit in bocht, Oost-Souburg
Een 38-jarige motorrijder uit Helmond is zondagmiddag onderuit gegaan met zijn motor.
De motorrijder was vanuit Middelburg de invoegstrook naar de A58 opgereden. Aan het eind van de bocht verloor hij de macht over zijn motor waarna hij tegen een personenauto botste. Deze auto, bestuurd door een 56-jarige man uit Aruba, reed over de rechterrijstrook van de A58, richting Goes. Na de aanrijding botste de motor tegen de vangrail op en gleed verder. De 38-jarige motorrijder belandde onder de vangrail. Ambulance kwam ter plaatse waarna het letsel van de man werd onderzocht. Bleek dat hij gewond was geraakt aan zijn enkel maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn motor raakte bij het ongeval geheel beschadigd, de auto had schade aan de voor- en zijkant.

Z-1262-2008 Poging beroving mislukt, Terneuzen
Vannacht hebben een paar jongens tevergeefs geprobeerd een 48-jarige Terneuzenaar te beroven van zijn portemonnee.
De Terneuzenaar fietste rond 01.30 uur over het fietspad langs de Churchillaan toen hij ter hoogte van het verzorgingstehuis werd klemgereden door een viertal jongens op de fiets. Zij wilden zijn portemonnee. Toen hij hieraan niet snel genoeg gehoor gaf, werd hij van zijn fiets geduwd en kwam ten val. Op het moment dat er nog twee andere fietsers kwamen aangefietst, kozen zijn belagers het hazenpad en gingen er vandoor zonder buit.